Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

Am început tratamentele pentru ten la dermatolog

Mă uit în oglindă și îmi văd ochii azi râzând și mâine obosiți. Văd petele de la soarele de peste vară sau cele apărute după fiecare sarcină și rămase acolo. Văd parcă o altă configurație a feței – în parte datorită faptului că am slăbit anul ăsta destul de mult, dar și pentru că tratamentul ortodontic face și asta cumva. Nu neg faptul că, odată cu cei 40 de ani cu care mă laud, unele lucruri încep să cam fugă de pe la locul lor. Văd ridurile de expresie, apărute după fiecare emoție și după fiecare mirare, plâns sau încordare prelungită. Sau cearcănele adânci apărute după nopțile de somn, după orele de veghe dăruite fetelor sau proiectelor la care am lucrat. Le tot văd de la început de an și îmi fac curaj să merg cu ele la medic. Pe la cosmetică erau toate trecute de vreme îndelungată, dar, odată cu programul Mama Time Out, când am lansat femeilor din comunitatea blogului provocarea de a se gândi la ele însele, mi-am desenat și eu propria dorință pentru toamna aceasta: să fac ceva mai mult pentru tenul meu. Așa am început tratamentele pentru ten la dermatolog.

Cu ce am început

În primul și în primul rând, medicul dermatolog. Am cunoscut mulți la viața mea, mai ales că și fetele mele au avut ceva probleme. Cu medicii, știți cum e, pot fi cât se poate de celebri și minunați, dacă nu dai de ei când ai tu nevoia cea mai mare, sunt ca și cum n-ar fi…pentru tine. Din păcate. Și mai e ceva: musai să rezonezi cu ei. Adică să simți că atunci când vorbești te ascultă, îți răspund, sunt acolo pentru tine. Și că își fac munca cu plăcere, în tihnă. Sigur că noi știm că suntem niște pacienți și e normal să fim doar pacienți, că doar nu o să ne ia omul acasă la el după consultație. Dar dacă relația e omenească și nu se simte tranzacționalul în ea, parcă mergi și cu alt suflu în cabinet, dar și accepți altfel orice intervenție.

Deci am început cu alegerea medicului. Pe dr. Iulia Panțuru am cunoscut-o într-un proiect la început de an. M-a cucerit imediat cu zâmbetul și deschiderea ei, sa vă zic drept. 🙂 Boală profesională la mine, ce-i drept. Dacă omul vorbește bine, e prietenul meu. 🙂 Lăsând gluma la o parte, îmi e greu să ascult un medic care vorbește despre alimentație sănătoasă și care e obez, așa cum nu pot să iau sfaturi despre branding personal de la oameni…de care nu a auzit nimeni. Așa că am putut să am încredere într-un dermatolog care ne-a vorbit despre copii și afecțiuni ale pielii, care are copil și care a tratat afecțiuni ale pielii. Dr. Panțuru este specializată și în estetică medicală, deci e omul meu. Am aflat câteva lucruri și din acest domeniu, la una dintre întâlnirile noastre.

La consultație – start tratament!

Am fost nițel emoționată, căci urma să fac primul tratament serios la medicul dermatolog. După o examinare atentă a tenului, medicul a stabilit că am nevoie de:

  • Microdermoabraziune cu diamant – care se poate repeta cam la 1 lună și jumătate, la mine;

Microdermoabraziunea este o metodă de îndepărtare a stratului de celule moarte ale epidermului, forțând astfel pielea să se regenereze. Se efectueaza la interval de 1- 4, chiar 6 săptămâni, în funcție de necesitate. Are rolul de a exfolia ușor pielea și de a stimula regenerarea, astfel încât are efecte pozitive pe ridurile fine, cicatrici, acnee, pete pigmentate, pori dilatați. Pe mine petele și ridurile fine mă interesează. 🙂 Deci obiectiv atins.

  • Tratament facial cu ultrasunet – pentru îndepărtarea punctelor negre din zona T;

Ultrasunetele au rol de îndepartare a punctelor negre, dar și de tonifiere.

  • Infuzie cu oxigen și acid hialuronic – se repetă la nevoie, pentru revitalizarea tenului;

Efectele infuziei cu oxigen variază în funcție de substanțele de mezoterapie folosite, acestea fiind cocktailuri premixate ce conțin ca bază acid hialuronic, îmbogățit cu alte ingrediente de tipul vitaminelor, aminoacizilor, substanțelor depigmentante sau de lifting.

  • Tratamentul petelor pigmentare – care va dura cam 4-5 ședințe, în funcție de cum răspund și ele la intensitatea laserului.

Tratamentele cu laser pentru petele pigmentare se efectuează în sezonul mai rece, protejarea de soare fiind obligatorie.

Am vrut să fac foto, însă în acel moment mai important era felul cum se simțea tenul la atingere și mai puțin relevant ce surprindea camera foto.

Tot tratamentul, cu toate procedurile, a durat cam 1 oră. Nu am plecat nici roșie, nici cu dureri. Eram ok, tenul se simțea ușor și catifelat. Am plecat cu o stare de spirit bună de acolo și m-am tot abținut să nu îmi mai pun mâinile e față.

Recomandarea medicului

Să repet tratamentul petelor pigmentare, peste 1 lună.

Să aplic cremă de față cu foto protecție, o dată la 2 ore. De la Bioderma mi-am luat o cremă de zi, cu factor 50+.

Să folosesc o cremă de ochi – am ales una de la La Roche Posay, se știe că sunt fan al brandului. 🙂

Să folosesc un tonic matifiant, pentru zona T, care ar însemna că, pe viitor, voi face din ce în ce mai rar tratamentul facial cu ultrasunet.

Ce mai vreau să fac în viitor

Să nu uit, obiectivul meu e să scap de pete.

În viitor, începem să ne uităm și la riduri, la pomeți și la fălcuțele superbe. Doar ne uităm, le analizăm, le observăm și vedem ce concluzie tragem. 🙂 Vă povestesc la vremea potrivită!

Din păcate, foto cu mine nu am. Dar prind sigur curaj să îmi fac, după ce dovedim petele alea. 🙂

Consultația și tratamentele efectuate de dr. Iulia Panțuru s-au petrecut într-un cabinet al clinicii Bio Terra Med, din Primăverii. Contact: 021.9680; 0723.341.001, email: [email protected]. Prețurile sunt mai mult decât accesibile și sunt toate afișate pe site.

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!

Sursa foto: arhiva personală

Un răspuns la “Am început tratamentele pentru ten la dermatolog”

Stiam ca intentionezi sa ne povestesti despre petele pigmentare. Din pacate si eu am, aparute dupa sarcina, cand eram cu gandul doar la copii nu si la mine. Pe ei ii protejam cu crema, palarii si alte cele, eu abia imi luam ochelarii de soare in fuga.
Astept si un articol la finalul tratamentului pentru a vedea rezultatele.
Si sa nu uitam de crema de protectie solara, caci petele pot reveni cu usurinta.
Te imbratisez!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.