Chiar dacă nu ne uităm în calendar, tot simțim iarna cum bate la ușă. Mai sunt 2 luni fix până la Crăciun și totul intră pe repede înainte. Nu am întâlnit om în perioada asta căruia să îi tihnească. Alergăm de colo colo ca niște muște bezmetice și ne lovim când de un perete, când de altul. Doar visarea ne mai scapă din vârtej, dacă ne dăm voie. Nu știu voi, dar noi nu prețuim Revelionul. Adică refuzăm să dăm bani pentru o noapte cât am da pe un sejur la Paris. Din principiu. Și pentru că luna decembrie are alte semnificații pentru noi – de la ziua Blondei, până la alte sărbători în casă și în suflet. Dar pentru iarna asta visez să merg în niște locuri. E prima iarnă când visez la plimbări și drumeții. Mi-am propus să mă echipez corespunzător, ca să pot petrece timp afară, împreună cu fetele. Sunt o persoană friguroasă, care nu prea trăiește din octombrie până în martie pe afară. Doar la căldurică, în brațe cu dragii mei, sau cu laptopul și o cafea bună. 🙂 Voi unde visați să mergeți iarna asta în vacanță?

Ce tip de turist sunt

Sunt o persoană care apreciază mult locul unde este cazată. Care nu vrea lux, dar care se bucură de ceva cozy. Să nu îi miroasă la baie, iar în camere să nu pătrundă miros de mâncare. Să se bucure de căldura locului, atunci când se întoarce dintr-o drumeție. Să mănânce bine, dar variat și nu grămezi de ceafă cu cartofi prăjiți. Să aibă o pernă nici prea tare, nici prea moale. Cafeaua să fie bună și la discreție. Când am o rugăminte, să nu fiu expediată – știu, e nasol să nu ai răbdare, dar mai nasol e să simți că ești doar un turist dintre mulții. Și care pare și ciudat, că are alte gusturi decât restul lumii. Sunt turist care se uită după….value for money. O fi bine, o fi rău?

Vis de iarnă

Ah, oameni, dacă ați ști la câte visez pentru perioada noiembrie – februarie, ați zice că sunt nebună!! Dar bine, nu e obligatoriu să bifez în iarna asta tot. Le aleg pe cele foarte reci și pe cele calde le rog să se dospească până anul următor. La urma urmei, anul ăsta am văzut Barcelona, Stockholm (a treia oară), Copenhaga, Paris, Balcic (a doua oară), am fost și în road trip cu copiii în vacanță și la pensiuni în țară (Ferma Club), am urcat și munții cu ele, am fost la mare la prieteni. Iar în noiembrie mergem la Pastel Chalet, împreună cu ele. Și abia aștept, mai ales că va fi un weekend întreg după o perioadă extrem de obositoare la noi.

Așadar la ce visez? Păi visez…la mai multe lucruri:

  • Să petrec și eu cu ai mei câteva zile cu iarnă din asta puternică în Bucovina. Am mai fost acolo, dar acum 12 ani. Și era vară. Deci ar fi alt concept, cu totul. Desigur, dupa 1 ianuarie, nu înainte.

Dar am oroare de pensiunile alea cu geam termopan alb, cu miros de mâncare în camere și în zona de luat masa, cu miros persistent de pal în camere, cu draperii și perdele grele, pline de praf, cu mâncare grea și cu jumări și țuică la fiecare masă! De fapt, cam ăsta e motivul pentru care nici nu am luat în serios acest proiect vreodată până acum. Al doilea după prețurile imense, care nu se regăsesc în calitatea extrem de slabă a serviciilor și a cazării. Îmi doresc să merg cu sania cu cai, să dorm într-o canabă/pensiune tradițională, dar cu o tentă de modernism. Găsesc așa ceva?

  • Să pun Blonda pe skiuri. Nu știu unde, pentru că Valea Prahovei e un vis urât de tot. Aglomerația și ”merge și așa” nu sunt prietenii noștri. Vrem să ne tihnească, nu zgomot, fum și orice ne apare în cale, că nu avem alternative.

Aveți idee de un loc prietenos unde să stăm câteva zile cu fetele și să ne bucurăm de ski și patinoar? 

  • Să mergem cu trenul în Franța, în Alpi.

Suntem fani ai mașinii, dar sunt sigură că ne-ar prii o escapadă cu avionul și trenul. Dar avem nevoie să ne facă cineva un circuit, cu locuri unde să ne cazăm și de unde să ne ducem și să ne întoarcem, pe distanțe mai lungi sau mai scurte. Ce ne recomandați?

  • Să petrecem câteva zile la Bansko. Am mai fost la Bansko vara și ne-a plăcut tare. Dar pentru iarnă visez săniuș, ski și spa, la hotel. E doar un vis, nu-i așa? 🙂

Unde mai visăm să mergem în vacanța de iarnă

Eh, e un pic departe de obiectivul meu de a petrece timp în zăpadă, la săniuș, ski și patinoar, dar e un vis. Sigur nu pentru ianuarie sau februarie 2018. Dar pentru 2019, simt că se poate contura. Aș vrea pentru noi 4 o destinație caldă! Sigur nu Thailanda, nu acolo vreau. Poate Republica Dominicană, zic la prima strigare. Am văzut doar recenzii frumoase la vacanțe în Punta Cana. De ce nu? Sau poate în Australia sau Noua Zeelandă. Sunt câțiva ani de când am acest gând pentru noi. Îl las însă la dospit, așa cum am avut răbdare cu multe. Și au venit la momentul potrivit.

A fost cineva în țările de mai sus? Cum a fost? Ați avut o experiență așa de bună încât ați recomanda-o? Sau în ce alte locuri credeți că merită să mergem cu fetele?

Weekend aniversar în cuplu

Aniversăm 18 ani de relație pe 11 noiembrie. Îmi doresc să facem ceva special în 2. Încă nu ne-am decis. Încotro să o apucăm? În țară, afară, pe aproape? Of, decizii….decizii…mă ajutați?

CONCURS

Am pentru voi câte o carte din Colecția ”500 de locuri sacre – destinații cu cea mai mare încărcătură spirituală din lume”. 4 cărți, 4 câștigători. Cărțile sunt de la Editura Litera, prietenii blogului. Nu vreau să dau cărțile după cum decide random. Vreau să le dau la 4 persoane care îmi spun destinația cea mai potrivită pentru una din dorințele mele de mai sus. Care îmi place cel mai mult, va primi albumul. Să fiți din București, vă rog, că nu vreau să trimit curier. Vreau să ne întâlnim la o cafea și să vorbim despre vacanțe, într-o dimineață sau seară, cum ne va permite programul. Eu vă dau cărțile, voi dați cafeaua, da? 🙂

Start concurs azi, 26 octombrie, ora 20.00, timp de 7 zile, pănă joia viitoare, 2 noiembrie, ora 20.00. Anunț câștigătorii pe 7 noiembrie.

Later edit:

CÂȘTIGĂTOARELE CONCURSULUI SUNT:

  • Mădălina Hodor
  • Iuliana Roca
  • Diana Paramanov
  • Iuliana Simonca

Felicitări, dragile mele! Abia aștept să ne întâlnim, ca să vă dau albumele și să vorbim pe îndelete despre locuri numai bune de vizitat! 🙂 Vă scriu, ca să stabilim împreună ziua și ora, în funcție și de programul vostru.

Puteți urmări secțiunea de pe blog – Călătoriile noastre, dacă doriți să vedeți pe unde am mai umblat și cu ce impresii am revenit.

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter Sursa foto: aici