Categorii
Parenting

Cum stati cu trusoul bebelusului?

baby-memory-rama-mulaj-3d-natur

 

Cred ca as putea sa deschid o lista a pariurilor pentru toate femeile care au aflat ca devin mame – la ce anume s-au gandit prima oara, in afara de a afla deindata un medic de nadejde care sa le urmareasca evolutia sarcinii. In amalgamul de emotii, primul gand a fost la trusoul pentru bebelusi – ”Aoleu, repede imi trebuie o lista completa cu tot necesarul pentru bebele meu.”

Si uite asa incepe nebunia, pe la toate prietenele si colegele care au trecut recent prin experienta maternitatii. Incep sa circule listele cu tot ce are nevoie un bebe – de la tipurile de scutece si servetele, pana la articole cosmetice si de ingrijire a micului pui, carucioare si scaune de masina, decorarea camerei sau articole de sanatate si baie. Adica de la cele mai complexe piese de mobilier si decoratiuni pentru camera bebelusului, pana la cele mai mici detalii sau versiuni ale aceluiasi obiect, cu mai multe functii. Desigur, lista este foarte utila fiecarui viitor parinte, pentru ca este foarte completa. E drept, pentru unele dintre obiecte, daca nu ai mai trecut prin experienta, nu prea le cunosti utilitatea in prima faza. Parintii experimentati au ajuns la concluzia ca nu toata lista e necesara din prima zi a vietii micului membru al familiei, iar unele dintre obiecte ajung de fapt sa nu fie folosite niciodata. Cu toate acestea, lista magazinelor este o sursa de inspiratie foarte buna, un punct de plecare minunat pentru proaspetii viitori parinti. Ce am mai facut eu si mi-a folosit foarte mult, a fost sa ma inscriu la newslettere, asa incat cu fiecare noutate aveam ocazia sa ma pun imediat la curent, sa testez sau chiar sa comand, daca informatia venea in intampinarea unei nevoi imediate a mea.

Ce mi-a folosit mie foarte mult:

  • Termometrul de apa: minunat, pentru ca nu aveam nici cea mai mica idee despre temperatura apei de baie a copilei. Iar eu nu sunt neaparat cel mai bun reper, caci ies ca un rac din cada. 🙂 Asa ca fara alte improvizatii de genul cotul in apa, am ales the easy and safe way. Nepretuit!
  • Termometrul de camera – foarte bun, caci bebele nu trebuie sa stea la 30 grade si mai trebuie sa avem si grija de gradul de umiditate din ambientul lui. Asa ca e nelipsit si astazi din camerele noastre.
  • Cadita cu forma anatomica – nepretuita, urmeaza forma corpului copilului si are si un opritor, care sa il impiedice sa alunece. In felul acesta, nu aveam nevoie de ajutor la baita de seara – se intampla usor si repejor, fara incidente si fara o armata de oameni in spate care sa ma ajute, chipurile.
  • Salteaua de infasat – minunata, pentru ca am putut sa o mut unde doream, spre deosebire de situatia in care as fi luat o masa de infasat, careia ulterior devenea mult mai greu sa ii dau o alta destinatie. Plus ca investitia ar fi fost mult mai mare, cam de vreo 10 ori. Iar pentru spatiile mici e extrem de dificil sa ii gasesti un anume loc in casa.
  • Forfecuta cu varf rotund – cu unghiera era asa de greu si imprecis…iar eu nu aveam curaj sa i le rod, cum auzeam in jur. 🙂

In rest, toate obiectele au fost pentru mine aproape identice, fara mari diferente intre ele si utilitatea lor. Oricum, principiul este ca daca investesti in ceva cu foarte multe functii si nu le folosesti, ai dat banii degeaba pe acel obiect. E valabil pentru orice – de la telefon pana la masina. Iar la obiectele din trusoul bebelui, care sunt si ceva mai multe, chiar conteaza. Ideal e sa stii ca ai optiuni si daca constati ca ai nevoie de ele, sa apelezi acolo. Daca nu ai nevoie, de ce ai achizitiona ceva inutil? Asa ca sfatul meu pentru mamicile in devenire este sa isi faca un shopping list din doua parti – o parte cu strictul necesar si cealalta cu nice to have, pe care sa o consulte pe masura ce creste bebele, daca are nevoie. Iar prietenillor si familiei sa li se comunice lista si stadiul in care se afla, ca se se evite dublurile si sa poata contribui si ei la nevoia reala a bebelusului. Asa ca, spor la bebeluseala si nu va faceti griji, aveti la indemana multitudine de optiuni, oricand, nu va trebuie deodata totul!

Sursa foto: Noriel

2 răspunsuri la “Cum stati cu trusoul bebelusului?”

?
Bine punctat! Marketingul e agresiv pe aceast domeniu, iar pentru fiecare produs in parte exista multi producatori, fiecare cu viziunea sa.

Ideea este ca avem multe optiuni. In realitate, copilul are nevoie stricta de foarte putine. Iar noua ne trebuie rabdare si un pic de creativitate ca sa inventam folosinta pentru diferite obiecte sau sa ne facem viata usoara cu altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.