Iarmarc, 25 iulieDe cand lucrez independent, am ajuns sa cunosc si mai multi oameni sau organizatii, decat pe vremea cand lucram in agentie. E adevarat, face parte din frumusetea antreprenoriatului, sa alegi cu cine sa lucrezi, cat sa lucrezi si cand sa spui stop. Pentru ca sunt si mama in acelasi timp, am acordat si mai multa atentie proiectelor dedicate mamicilor. Intr-o zi, am fost acceptata intr-un grup pe Facebook, un grup pentru mamele care lucreaza de acasa – Work at Home Moms (WAHM).

Mi-a atras atentia din prima clipa designul materialelor – deh, deformatie profesionala. 🙂 Dar cel mai mult, am fost impresionata de activitatea de pe grup, de varietatea si de numarul proiectelor. Nu cred ca trecea o zi fara sa vad un post legat de un proiect, fie ca adresa comunitatea din Bucuresti, fie ca era dedicat mamicilor din tara. Sunt zile cand posturile cresc la numar. E greu sa nu iti atraga atentia asa ceva. Cumva, acest grup si fondatorii Asociatiei au ajuns sa imi redea increderea in comunitatile de oameni care ajuta oamenii. Odinioara asa era. Dar noi nu am trait odinioara, auzim astfel de lucruri de la parinti sau de la bunici. Cum era odinioara, cand Ion si Petra aveau un prunc si cum vecinii si rudele ii ajutau, pentru ca tanara familie avea greutati si pentru ca Ion muncea ca sa ridice casuta lor mult visata de la nunta lor incoace. Zambim in suflet cand mai auzim astfel de povesti. Oamenii erau ca astazi – unii mai instariti, altii mai putin instariti. Dar se ajutau unii pe altii, din putinul pe care il aveau. Insa astazi, desi auzim si vedem la tot pasul povesti ale nevointei, intoarcem capul pe strada si mergem mai departe. Am pierdut de la generatie la generatie obisnuinta de a-l ajuta pe aproape si am dobandit-o pe aceea de a-l judeca. Ne bucuram de preaplinul nostru, desi aruncam saptamanal alimente, facem risipa de apa si avem mai multe haine decat ne sunt necesare cu adevarat. Dam like insa la ziceri – maxime scurte postate pe o foto. Nu ne batem capul cu posturi mai ample. Si in gand, ii multumim lui Dumnezeu/cerului/universului, ca nu avem probleme. In timp ce langa noi sunt mame singure, sunt copii carora li s-a prapadit un parinte, sunt familii iubitoare care au mai multi copii decat accepta credintele noastre interne ca ar fi potrivit. Familiile acestea sunt aici, langa noi, in fiecare zi, nu doar de Craciun si de Pasti. Ce ar fi sa avem in gand in fiecare zi acest lucru si sa ne implicam mai mult? Avem ocazia sa oferim bucurie si e mare lucru!

Sambata, pe 25 iulie, poate fi un astfel de moment! Haideti la Iarmaroc, ca odinioara! WAHM s-a ocupat de tot. Noi avem atat de putine de facut…Sa sortam cartile copiilor nostri, sa selectam din hainutele bune care au ramas mici, sa vedem daca ne mai sunt utile carucioare, trotinere, biciclete, sterilizatoare sau alte asemenea instrumente. De obicei, durata lor de viata le permite sa ajunga la mai multe generatii de copii. De ce sa nu ne bucuram mai multi de ele? Ne putem gandi si la hainute de mamici gravidute, pe care le-am purtat foarte putin sau la alte accesorii pentru mamici cochete.

Ne vedem la Ceainaria Cinci, din strada Olimpului, nr 13? Haideti cu pitici si tatici! Ne vom bucura cu totii, ca Ion si Petra, intr-o mare hora a prieteniei neconditionate!

Posterul este realizat de catre Imagine People.