Mamica urbanaSocial Media for Parents e un eveniment la care merg de cativa ani incoace, de la prima editie. In fiecare an, sorb prezentarile. E un moment din acela minunat in care intalnesti oameni intr-o atmosfera in care pluteste emotia, in care vezi mamici cu puii lor, mamici in devenire sau consultanti de social media care se joaca cu micutii. Mai mult decat orice, vezi si simti multa deschidere. Oamenii descriu experienta lor in mod autentic, o retraiesc povestind  si te fac pe tine sa intri practic in povestea lor. Anul acesta a fost insa o prezentare cu care am rezonat mai mult decat cu celelalte.

Pe Ana – Mamica Urbana o urmaresc de ceva vreme. Ii urmaresc blogul, dar si posturile de pe Facebook. Insa  ieri am auzit-o vorbind pentru prima oara in public. Ne-a vorbit despre cum sa ”ne remodelam viata”. Prezentarea ei avea scopul de a ne povesti noua, publicului, cum a ajuns azi sa fie liderul unei comunitati atat de mari de mamici si sa ne ofere sfaturi izvorate toate din experienta proprie.

Dar stiti cum e cu prezentarile? Fiecare pleaca din sala si isi ia de acolo lucruri diferite: unii isi iau statistici, altii surse de informare, alte sugestii de promovare, altii idei de proiecte. Depinde de ce transmite speakerul pentru fiecare. Nu stiu altii cum sunt, vorba lui Creanga, dar eu am plecat dupa prezentarea Anei cu one big idea si cu alte cateva mai mici.
The big idea e ca in viata, daca vrei cu adevarat sa traiesti asa cum iti doresti, esti singurul responsabil! Si totul tine de tine si nu trebuie decat sa incepi! Pas cu pas, dar sa incepi! Sa nu mai stai pe ganduri si sa nu mai suspini dupa trecut! Afli ce iti place sa faci, cine esti si cine vrei sa devii si incepi sa te construiesti pe tine! E, ce usor suna, nu? Sa va zic cate suspine aud in ultima vreme si cata inactivitate vad?!

Nu stiu daca Ana a vrut sa transmita acest lucru prin prezentarea ei, dar eu asa am vazut-o. Dincolo de ideile prezentate, implicarea ei sociala, implicarea in campanii de awareness, proiecte de PR, grupul de mame bloggerite de pe Facebook, date despre trafic si audienta sau idei de promovare, eu am vazut o femeie care a avut curajul intr-o zi sa plece  pe un drum al vietii asa cum si l-a desenat ea, un desen in care au incaput cat mai mare dragii ei din familie. Cu cat Ana povestea mai mult din pasii pe care i-a facut ca sa ajunga blogger pentru mamici, dupa care ne luam toate notite cu frenezie, cu atat eu vedeam femeia curajoasa care a ales sa isi expuna atat de mult trairile si experienta ei de viata, inca a devenit un model inspirational pentru comunitatea pe care a creat-o. Si stiti, asta nu se face decat atunci ”cand esti autentic si cand scrii despre ceea ce iti sta pe suflet”, asa cum ne-a marturisit ea, cu emotie in glas.

Din prezentarea Anei de ieri am luat energia si sclipirile din ochi si le-am adus cu mine acasa, le-am pastrat pana azi si sper sa vi le transmit de pe blogul de viata sanatoasa. Am pus acest post la categoria Viata sanatoasa, sectiunea Cariera. Pentru ca, in opinia mea, merita sa fie aici. Aceasta este o cariera cu adevarat, nu cea care tine oamenii departe de familii cate 12-14 ore pe zi, in care parintii nu isi vad copiii, iar partenerii nu isi vorbesc cu zilele, ba chiar nu se vad cu adevarat perioade bune de timp.

Cand v-ati intrebat ultima oara cat de mult va mai reprezinta ceea ce faceti din punct de vedere profesional? Si cat de mult va uneste jobul vostru de familie si prieteni sau cat de mult va dezbina? Credeti in ceea ce faceti? Stiti ca, de fapt, ceea ce v-a adus aici, nu va va duce mai departe…

Cineva spunea ca daca ajungi sa faci ceea ce iti place, de fapt nu vei munci nicio zi din viata ta! 🙂 Va propun sa reflectam cu totii la aceasta zicere si..cine stie, poate descoperim perspective noi!

Foto: Evensys