Categorii
Blog Parenting

Povestea lui Mos Nicolae si a Fetei cu Parul de Aur

mos-nicolae-la-auchanDe 8 ani incoace Mos Nicolae are pentru noi o alta semnificatie. Pentru ca de 8 ani incoace il petrecem impreuna cu ea, Fata cu Parul de Aur. Pentru necunoscatori, Fata cu Parul de Aur este fetita noastra de 8 ani in curand, atat de blonda de parca soarele s-ar juca neincetat in parul ei si iarna si vara. Fata despre care toata lumea ne intreaba cu cine seamana de fapt. 🙂 Dar ce legatura este intre ea si Mos Nicolae, poate va intrebati. Mosul vine in noaptea de 5 intre 6 decembrie, fata noastra e venit pe lume in ziua de 8 decembrie. Nu i-am spus Nicoleta, desi ne-am gandit nitel la asta. Dar Mosului i-am multumit in gand in fiecare an, pentru ca ne-a ascultat ruga si a mai tinut-o de vorba in burtica pe vremea cand era doar un bebelus care voia sa vada repede lumina de pe pamantul acesta si sa isi intalneasca familia.

A fost o sarcina cu peripetii. Poate pentru ca eram si mereu ingrijorata, inca de cand am aflat ca sunt insarcinata. Mare parte insa din toate alarmele s-au dovedit false. Insa problema exista – o placenta previa, care anunta un final de sarcina cu precautii, cu sangerari si fara activitate. Imi spusesera deja cativa doctori acest lucru, iar cel cu care am nascut ma monitoriza neincetat, ca sa fie sigur ca nu am contractii premature acasa. Urma sa nasc oricum mai devreme si in niciun caz natural. Cezariana a fost singura optiune. Copilul era cam mic, dupa masuratori. Am stat in spital o saptamana – de joi pana joi. Am nascut luni, programat. Grija medicului era sa nu ma apuce contractiile acasa peste weekend. Asa ca m-a internat mult mai devreme, ca sa ma tina sub observatie. Eram in saptamana 37. Ar fi fost bine ca bebelusul sa stea cuminte la caldurica in burtica macar pana in saptamana 38. Informata si citita cum eram, din carti si pe forumuri, ma panicasem. Ultimele zile in burtica ale bebelusului sunt foarte importante, pentru ca i se dezvolta plamanii. Ziua de Mos Nicolae am prins-o asadar in spital, era weekend. Eram foarte indispusa si ingrijorata. Practic ma temeam in fiecare secunda ca puiul o sa vrea sa vina mai devreme. Am intrat in capela spitalului cu lacrimi in ochi. Femei ca si mine, se rugau sau vorbeau cu parintele de acolo. Fiecare cu grijile sale. Am stat cateva zeci de minute, de vorba cu mine si cu bebelusul, iar cand am dat sa ies am simtit mesajul de la Sfantul Nicolae. Mi-a daruit linistea de care aveam nevoie, pentru toate cele 9 luni petrecute in neliniste. Am stiut ca pitica nu se va grabi si totul va fi in regula. Si a fost, am intrat in saptamana 38 si ne-am bucurat de o intalnire frumoasa, precum si de o recuperare usoara. Nu au fost sangerari si nici travaliu prematur. Totul e fost in regula.

De atunci, in fiecare an de Mos Nicolae, noi, parintii, nu uitam sa ne amintim de ziua aceea si de linistea pe care Sfantul ne-a adus-o la finalul primei mele calatorii de mama cu burtica. I-am citit des Fetei cu Parul de Aur povestea Sfantului Nicolae si semnificatia cadourilor in ghetute. Am incercat sa ii cultivam sentimentele de recunostinta, compasiune pentru cei nevoiasi si generozitate. I-am povestit despre bogatie si de ce noi suntem niste oameni bogati: pentru ca ne avem unii pe altii, pentru ca suntem sanatosi si pentru ca noi, parintii, putem munci ca sa avem cu totii tot ce ne trebuie. Iar din preaplinul nostru sa le daruim si altor familii. Sa nu risipim, ci sa stragem ce avem in surplus, asa incat sa putem sa daruim cat mai mult. Fata cu Parul de Aur a inteles cat a putut pentru varsta ei. Acum simtim ca intelege si mai mult. Si ca vine mereu altfel atunci cand se intoarce de la copiii din Urlati, cu care vorbeste, se joaca si mananca la aceeasi masa, dupa ce le duce si ea de acasa cate ceva.

In ultimii ani a strans multe jucarii, o camera intreaga. A invatat repede sa primeasca, ca orice copil. Dar cand a inceput sa ceara si mai mult, am rugat-o sa accepte o regula – pentru orice primeste, sa ofere 2-3 jucarii. Care sa fie noi, curate, nerupte. A acceptat si ne-a umplut inima de bucurie.

E vremea lui Mos Nicolae si fiecare din noi ne dorim in ghetute cate ceva. Unii primim, altii inca mai nazuim. Dar fiecare copil merita sa aiba ghetutele pline cu de toate!

Am o veste grozava pentru voi toti, cei care locuiti in Drumul Taberei:

Mos Nicolae soseste cu tolba plina in Centrul Comercial Auchan, pregatit cu multe surprize pentru ghetutele clientilor!

In seara de 5 decembrie, Mos Nicolae va asteapta incepand cu ora 18:30 sa va lasati ghetutele in zona special amenajata din Centrul Comercial Drumul Taberei! Vizitatorii care isi lustruiesc si isi aduc incaltamintea in centrul comercial vor fi rasplatiti de Mos Nicolae asa cum se cuvine, iar pe 6 decembrie, incepand cu ora 17:00, pot veni sa isi descopere surprizele!

Fiecare persoana poate depune o singura pereche de incaltaminte, in schimbul careia va primi un bon de ordine. Spatiul amenajat pentru aceasta actiune este pazit, Mos Nicolae fiind singurul care are acces!

Pentru ca bucuria este mai mare atunci cand o impartim cu ceilalti, in momentul in care lasati ghetutele va rugam sa aduceti o jucarie in dar pentru un copiii nevoiasi. Din respect pentru copii, va rugam sa aduceti doar obiecte ingrijite sau noi. Jucariile vor fi apoi donate copiilor din comunitatile vulnerabile.

mos-nicolae-la-auchan-3

Iarna este anotimpul in care magia trebuie traita din plin, este timpul pentru sarbatori de basm, bucurie, daruri si colinde!

Bucurati-va si dati mai departe!

Regasiti programul detaliat al activitatilor aici: https://www.facebook.com/CentrulComercialAuchanDrumulTaberei/

Aceeasi actiune va avea loc si in Centrul Comercial Auchan Titan.

Daca doriti sa fiti la curent cu noutatile de pe blogul de viata sanatoasa, puteti da LIKE paginii de Facebook sau va puteti abona la Newsletter!

Sursa foto: Parenting PR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.