Viziunea mea despre nutritie

Nu sunt vegana, nici raw vegana, nici vegetariana si nimeni din familia mea nu este. Imi place mancarea, sunt pofticioasa. Imi plac deserturile, testez gusturi si arome, imi place mirosul mancarii (nu in haine si nici in par). Imi place carnea, mai ales cea de porc. Am tinut posturi lungi insa, am incercat si perioade de detoxifiere (in care nu mai cred astazi). Imi plac fructele si legumele, mirosul lor si felul cum ma simt dupa ce le consum. Ce e mai colorat in piata aleg eu. In casa noastra nu exista sucuri de niciun fel. Bem apa, cafea, ceai, lapte – din cand in cand – si alcool, cu diferite ocazii. Oferim insa musafirilor sucuri, ocazional (cat mai naturale) sau preparam limonada. Nu fumam, nu am fumat niciodata, nu mergem in locuri in care se fumeaza si nu suntem de acord cu fumatul in casa, mai ales in casele cu copii.

Credem in moderatie si in controlul portiilor. Alimentele devin periculoase cand sunt consumate fara masura. Mi-am dat seama ca, o data cu trecerea timpului, nu mai putem manca aceleasi cantitati de mancare. Mai ales daca nu ardem in niciun fel energia pe care o primim din alimente. Daca vrem sa slabim, nu ar trebui sa ne simtim stomacul plin niciodata. Nu cred in diete minune!

Motivul pentru care ne hranim este acela de a ne mentine corpul sanatos si puternic. Un corp sanatos va determina si mintea sa fie fericita. Ca sa ne mentinem corpul sanatos, trebuie sa avem grija de greutatea noastra. O greutate optima se atinge consumand alimente de calitate, in cantitati moderate. Alimentele de calitate ne vor ajuta sa ii oferim si creierului energia de care are nevoie pentru a-si indeplini un rol de care sa ne bucuram zilnic – vioiciune, concentrare maxima si claritate.

Gatim acasa si ne bucuram de alimente cat mai naturale, din oferta pe care o avem pe piata. Este cu adevarat spectaculos cum reuseste o alimentatie sanatoasa, curata, sa ne faca sa ne simtim: plini de energie si vitalitate! Alimentatia este cu adevarat combustibilul corpului si al mintii noastre. Evitam mancarea procesata cat putem de mult: fara mezeluri si derivate, fara dulciuri procesate, fara sucuri ambalate, fara produse semipreparate. Pentru ca sunt pline de chimicale si aditivi, care transforma acele produse in non – alimente. Valoarea lor nutritiva este zero, nu vor avea nicio contributie pozitiva odata ajunse in corpul nostru. Dimpotriva, vor alimenta starea de rau din prezent si vor genera boli in viitor – diabet, boli cardiovasculare etc.

Acest mod de a ne hrani ne-a ajutat in ceea ce priveste relatia copiilor nostri cu mancarea. Nu a fost nevoie sa gatim separat pentru ei, pentru ca mancam impreuna aceleasi feluri de mancare. Nu a fost nevoie sa insistam in ceea ce priveste legumele si fructele, pentru ca noi consumam legume si fructe in casa si in afara casei. Tot ceea ce mancam noi mananca si ei.

Mancarea poate fi energie si hrana adevarata sau poate deveni dusman, daca nu este preparata si consumata simplu si corect. Depinde de noi si de ceea ce alegem! Alegeti sanatatea si simplitatea!