Viziunea mea despre viata sanatoasa

Cred in starea de bine pe care ne-o aduce familia si ne-o ofera prietenii. Un stil de viata sanatos este unul in care ne bucuram deopotriva de mancare, de miscare in aer liber, de calatorii, de relatii pline de continut si de calitate, de relatii civilizate si pline de bunatate, compasiune si generozitate cu oamenii, in general. Acasa, valorizam educatia si toate instrumentele prin care putem sa o accesam – carti, cursuri, conferinte, seminarii, intalniri cu oameni din diferite domenii. Atat eu, cat si sotul meu, suntem conectati la multe medii si ne bucuram zilnic de oameni mai noi sau mai vechi pe care ii cunoastem.

Cred ca noi, oamenii, nu suntem perfecti si gresim zilnic. Daca insa 80% din timpul nostru traim in acord cu noi si principiile noastre de viata, alimentare si nu numai, ne putem permite un procent de 20% exceptii. Aici intra toate acele ocazii pe care nu le putem refuza, pentru ca suntem invitati undeva sau pentru ca avem o pofta din cand in cand. Totul ar trebui sa fie asumat, fara sentimente de vinovatie. Cred ca ne provocam singuri multe boli, din cauza mancarii pe care o consumam si a stilului de viata pe care il imbratisam. Cred ca traim complicat, gandim complicat si mancam complicat. De aceea ne imbolnavim de boli complicate, de care ne cautam la medici timp indelungat. Cred ca ne-ar prinde bine sa ne cercetam intai sufletul si sa vedem nivelul de armonie de acolo. Daca notele sunt discordante si suna strident sau vlaguit, sa incepem schimbarile din aceasta zona. Mancarea consumata nu are nicio valoare intr-un corp cu sufletul peticit.

Cred ca una dintre cheile de care avem nevoie pentru a trai o viata fericita este aceea de a ne hrani cat mai natural si mai neprocesat. Alimente pe care sa le putem denumi usor, care nu au nevoie de reclama multa si care nu au fost produse in fabrica. Nu ne putem hrani cu fast food, mancare semipreparata si sucuri ambalate si sa fim in forma maxima. La nivel mondial, dar si in Romania, este o adevarat epidemie de obezitate. Mai trist este ca obezitatea infantila este si ea in crestere. Schimbarea modului in care oamenii mananca incepe cu educatia, asa ca, daca eu pot arata oamenilor ce bine si simplu este sa traiesti si sa mananci sanatos, cat de usor ajungi sa te simti dupa ce alegi calea unui trai echilibrat din toate punctele de vedere, voi simti ca imi indeplinesc misiunea pentru care am deschis acest blog si pentru care m-am format ca Health Coach.

Sa traiesti sanatos nu este nici scump si nici greu. Nu este nici restrictiv si nu inseamna ca trebuie sa ne simtim pedepsiti. Este o alegere! Iar in orice alegere este o asumare. Mancarea si miscarea, in primul rand, trebuie sa fie placute si surse de bine si amuzament, nicidecum surse de stres si de efecte negative in viata noastra.

Promiteti-va ca veti incerca macar, cu pasi simpli si marunti! Va sunt alaturi in aceasta calatorie! Scrieti-mi, daca aveti nevoie de mine, la adresa: consultanta@florinabadea.ro!