Categorii
Blog Travel, Sports & Fun

2018 – anul meu cel mai bun

În plan personal, 2018 a fost un an greu, cu multe emoții și frământări, pe care îl terminăm liniștiți, cât de cât. Ce pot să spun e că dacă sănătate nu e, nimic nu e. Altminteri, dintre ultimii mei 4 ani de când lucrez pe cont propriu, anul acesta a fost de departe cel mai bun an, din toate punctele de vedere. Eu sunt una dintre persoanele acelea care planifică (aproape) totul. Dacă nu e în agendă, nu există – asta e vorba mea. Totul e gândit și pus pe hârtie, cu pixul. Și da, vorbesc despre viața personală acum, nu despre muncă.

În 2018, am învățat să trăim în casa nouă. Mutatul nu e niciodată simplu, chiar dacă te muți într-o casă mai spațioasă. Să nu mai ziceți la nimeni, dar încă mai avem cutii nedesfăcute. 🙂 Însă abia acum pot să afirm că mă simt cel mai în largul meu acasă. Și că m-am desprins emoțional de apartament, cuibul nostru drag.

După câțiva ani în care ba am fost însărcinată, ba aveam bebeluș la purtător, anul acesta ne-am luat revanșa și am călătorit în fiecare lună undeva – 10 luni din 12 ne-am vânturat de colo colo și tare bine a fost. Helsinki, Grecia, Bulgaria, Milano sunt câteva din destinațiile noi de pe lista noastră.

Am câștigat prieteni noi, deși ne-am văzut rar. Îmi propusesem mai mult pe această parte, dar pur și simplu nu s-a înfăptuit.

Mă bucur că am citit mai mult. Nu am numărat cărțile citite, dar m-am mobilizat și nu a existat zi fără să citesc. Mulțumesc și editurilor Litera și Nemira pentru cărțile pe care mi le-au trimis anul acesta.

Am gătit mai mult, am descoperit rețete noi. Unele dintre ele sunt și pe blog, în proiectul Food for Brain.

A fost anul în care am învățat să călăresc, la Potcoava, unde m-am întors și unde mai vreau să revin.

Am pus iederă în curte. 🙂

Anul în care am stat la săniuș pe pârtie, până când a vrut copilul meu să renunțe. Pentru cine mă știe cât sunt de friguroasă, cred că înțelege ce înseamnă.

Am primit un ceas pe care mi-l doresc demult. Cât de frivol, nu-i așa? 🙂

Mi-am schimbat părerea despre teneșii Bensimon. 🙂 Frivol, din nou, dar atât de util și plăcut!

Am făcut și anul acesta un tur de 2 săptămâni cu fetele, în Grecia. Cine zice că nu rezistă copiii la drum lung cu mașina? Au stat în centuri și nu s-au plâns deloc. Să vedeți ce le punem la cale pentru anul următor!

Dar dincolo de toate acestea, a fost anul în care nu m-am odihnit deloc. Nu am avut nici măcar o clipă în care să îmi trag sufletul. Am simțit de multe ori că alerg cu un pistol în ceafă, cu ochii pe ceas și pe agendă. Cine zice că antreprenoriatul înseamnă mult timp liber cu familia și trai tihnit? Totul a fost la minut organizat și programat, altminteri nu aș fi reușit să fac mai nimic.

Cuvântul anului 2018 a fost DISCIPLINĂ. Pentru toate palierele vieții mele.

Dacă e ceva ce aș fi dorit mai mult, e să fi petrecut mai mult timp cu iubitul meu cel de 19 ani încoace. Rămâne în continuare o dorință pentru la anul.

Anul meu profesional

Foarte mult din acest an a gravitat în jurul blogului. Iar realizarea principală a anului a fost că am ajuns să trăiesc din blog. Pentru voi, cititorii, nu înseamnă nimic. Pentru mine însă a însemnat mult: mi s-a confirmat încă o dată că nișa pe care am creat-o are audiență și susținători, până la reducerea presiunii legată de monetizare.

Cum ziceam, a fost anul în care m-am concentrat mai mult pe nișa mea de health and food, lucru care s-a reflectat și pe blog, dar și în munca mea de consiliere în health&nutrition.

Poate ați observat că, din punct de vedere tehnic și vizual, au avut loc niște schimbări pe blog. Toate aceste investiții au avut loc anul acesta, o muncă destul de complexă. Încă mai sunt lucruri pe care e nevoie să le modific, chiar dacă nu sunt sesizabile cu ochiul liber.

Pentru al 2-lea an consecutiv, blogul a primit confirmare din partea Digital Report. Este în topul blogurilor cele mai citite la categoria ”Stil de viață sănătos și sport”.

Blogul a făcut 3 ani în iunie, ocazie cu care am lansat o campanie de 1 lună pentru cititori, cu premii. Premiul cel mare a fost un weekend la Potcoava, câștigat de o cititoare a blogului.

În 2018, am triplat colaborările cu brandurile și am dublat veniturile din blog. Cum spuneam, a fost anul în care am început să trăiesc din blog. Colaborările au fost constante și bine primite au fost propunerile mele de proiecte, atât de către agenții, cât și de către clienți.

Am lansat campaniile ”Food for Brain”, ”Turul Restaurantelor” și ”Travel, sports and fun”, iar pe Facebook – #NutriționistulRecomandă și #MaratonulMagazinelorșiProduselor.

Am fost cu blogul la multe pensiuni din țară și în proiectul Săptămâna Haferland, unde am cunoscut influenceri de top, de la care am învățat foarte foarte multe lucruri. Încredibil de mult muncesc oamenii aceștia și cât de mult investesc în echipamente și în formarea lor!

Anul în care nu am mai făcut campanii pro bono.

Anul în care m-am respectat pe mine și timpul meu mult mai mult și am răspuns selectiv la invitații și solicitări. Am zis ”nu” mai des, deși uneori cu regret.

Anul în care am învățat să renunț, dacă ceva nu a mers. Am închis pur și simplu sertarul respectiv, după ce am reflectat o perioadă la el.

M-am concentrat mai mult pe componenta vizuală. Probabil ați văzut diferența în ceea ce privește fotografiile.

Am avut o disciplină nemțească de lucru – de la scris zilnic, până la pitching de idei la clienți.

În general, am simțit că am crescut, dincolo de cifre, unici, afișari, bani sau recunoaștere. Pentru că am văzut mai repede ideile, soluțiile pentru clienți sau pentru cititori, că m-am simțit mai sigură pe mine și mai în largul meu. Parcă un pic mai mătură, mai puțin emoțională pe business și mai rațională. Bun, foarte bun! Aveam nevoie de asta, după 4 ani de soloprenoriat, timp în care mi-am pus la bătaie toate capabilitățile mele de educator, om de comunicare și PR, trainer, blogger, organizator de evenimente și, nu în ultimul rând, consultant nutriționist.

Am apelat la consultanță pentru social media și business, lucru care mi-a deschis și mai mult ochii în niște zone.

Anul acesta am făcut un tur al agențiilor de PR. Există în continuare agenții care nu văd oportunități în întâlniri cu oameni de comunicare independenți/bloggeri, din păcate. De cealaltă parte, sunt oameni care conduc agenții mari și care și-au făcut timp pentru 1-2 ore de discuție. Jos pălăria!

Ca blogger și om de comunicare, am moderat panelul BLOG TALK, din cadrul evenimentului Social Media for Parents, organizat de Evensys. Anul trecut participasem ca vorbitor, anul acesta a fost mult mai intens. Pe scenă au fost nume mari și consacrate ale blogosferei de parenting, la care am privit întotdeauna cu respect.

Am organizat 10 ediții ale proiectului Mama Time Out – evenimente lunare dedicate comunității blogului. Am decis în toamnă să le opresc pentru moment și să duc proiectul doar în online.

La categoria altele, intră și pagina de Instagram, la care am muncit un pic mai mult, dar nu suficient, mărturisesc.

Am terminat școala la Fitness Scandinavia și am luat cetificarea în România ca tehnician nutriționist. Au fost 8 luni foarte grele, cu prezență la cursuri full time, cu teme și lucrarea de final. Am completat astfel certificarea de Health Coach de la dr. Sears Institute. Citesc în continuare și simt că am nevoie să învăț continuu, căci nutriția e un domeniu în continuă mișcare.

Am lansat programul de consiliere online pentru doamne – Fit, declinat pe anotimpuri: Fit for winter, Fit for spring, Fit for summer, Fit for autumn. E un program care vorbește despre mâncare și principii pentru o nutriție corectă și echilibrată.

Finalul anului 2018 mi-a adus o mare bucurie: propunerea celor de la Eisberg România de a deveni ambasadorul brandului. Lucrasem împreună pentru toate edițiile proiectului Mama Time Out și au fost foarte mulțumiți de colaborare. Iar eu sunt consumatoare de brand, căci #IubescSalatele. 🙂

2019

Anul următor mi-am propus să fiu mai focusată pe business. Prin urmare, voi intensifica programul de training pentru corporații – Food for Brain. Și voi deschide cabinetul, așa încât să ne putem vedea și acolo, nu numai la consilierile online.

Altminteri, ne vom întâlni pe blog, cu aceeași conștiinciozitate. Cu subiecte și mai faine și mai utile. Cu idei de rețete pentru voi și copii. Cu idei de călătorii child friendly. Cu diete, meniuri și idei. Multe idei și experiențe.

Mai am câteva idei, la care încă mai reflectez. Vi le voi împărtăși la vremea cuvenită, dacă va fi și vremea lor.

2019 va fi anul în care copila mea cea mică va merge la grădi, iar cea mare va intra în clasa a V-a. Provocator, nu-i așa?

2019 va fi anul aniversar pentru relația noastră – 20 de ani de când suntem împreună.

E anul în care încep la Orhideea Sport să lucrez cu antrenor personal pe obiectivul de schimbare a compoziției corporale și a posturii.

Pentru voi cum a fost 2018? Și ce planuri aveți pentru 2019?

Iată ce scriam despre 2017 AICI.

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!

Sursa foto: arhiva personală 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.