Categorii
Blog Travel, Sports & Fun

8 lucruri importante pe care trebuie să le iei când pleci cu bebe în vacanță

După ce am născut, prima grijă importantă a fost să cumpărăm portbagaj suplimentar, deși la sedan-ul nostru avem oricum un portbagaj imens. Doar că deh, eram familie deja de 4 persoane. Care chiar și până la colțul străzii plecăm cu ceva bagaje, pentru toate potențialele situații de necesitate și urgență pe care mami le identificase. 🙂 Vorba aia, ISU și alte departamente de urgență sunt mici copii pe lângă o mamă cu 2 prunci, care vede în avans toate nenorocirile și vrea să fie pregătită cu simulări pentru toate. Din experiență însă, sunt 8 lucruri importante pe care trebuie să le iei atunci când pleci cu bebe în vacanță.

Gata de vacanță sau de naștere?

Am născut în plină vară, la final de iulie. Toată lumea în jurul meu pleca undeva, în vacanță – prieteni, familie, copiii în tabără. Eu mă pregăteam de câteva zile în spital, ca să o aduc pe Măriuca pe lumea asta mare și frumoasă. Normal că suspinam de fiecare dată când deschideam Facebook-ul și vedeam poze cu oameni fericiți și relaxați, cu femei slabe și bronzate, cu piticuți bălăciți în apa nu știu cărei mări. În timp ce eu abia îmi întorceam cele 25 de kg de pe o parte pe alta a patului, făceam ordine a 30-a oară în dulapuri, îmi studiam tristă costumele de baie și o împăcam pe Blondă cu promisiuni de vacanță din toamnă, după ce apare și surioara ei pe lume. Cam așa am trecut noi toți peste vară, cu vise și planuri de vacanță și comandă de portbagaj suplimentar. Fiecare acțiuni din folder-ul Vacanță mă aducea și pe mine mai aproape de autostrăzi și păduri, dar și pe copila mică și blondă, care nu știa ce să mai ceară: să vină mai repede soră-sa pe lumea asta sau să plecăm în vacanță. Nu e de mirare pentru o familie obișnuită să bată cărări și autostrăzi, în țară și afară….

Cred că eram mai pregătiți de vacanță în iulie decât de naștere. 🙂

Voi cât de repede, după apariția bebelușului, ați plecat în prima vacanță?

Prima plecare cu bebelușul – lucruri importante pe care să lei cu tine

Cu o lună înainte de a veni bebe pe lume, toată casa era reconfigurată, locul bebelușului pregătit, iar planurile de vacanță se tot țeseau și ele. Tatăl copiilor, care cunoaște pofta mea de călătorii, nici nu se opunea, dar nici nu prea confirma. Își zicea pesemne, în sinea lui, că mă voi calma singură, după venirea Măriucăi. Ca să vedeți, nici vorbă. Nu numai că nu m-am calmat, dar mi s-a și oferit ocazia să plecăm, cam pe la 3 săptămâni după naștere. Blonda tocmai fusese luată pe sus de bunicii paterni și dusă la Sinaia, dar la întoarcere trebuia să o ia cineva, altminteri, bunicii ar fi trebuit să facă un ocol prea mare prin București. 🙂 Așa că prima plecare cu bebe a fost de o zi.

Așadar, pentru prima plecare, din cele 8 lucruri importante de luat când pleci cu bebe în vacanță am luat așa:

1. Scaun de mașină

Aveam și un sling, însă, fiind foarte cald, nici noi și nici bebe nu ne-am acomodat foarte bine cu el. Nu dormea deloc bine în el, se foia, iar noi ne făceam griji că nu stă bine și se poate răni cumva.

Scaunul de mașină este un must, așa cum am afirmat de foarte multe ori. NU plecați niciunde, nici pe distanțe mici, fără să puneți copilul, oricât ar fi de mic, în scaun de mașină și să îi puneți centurile, în ciuda protestelor lor. Nu vă sfătuiesc să îl obligați pe copil, ci să îi vorbiți, cât ar fi de mic, despre importanța centurilor, pe un ton calm. Copilul înțelege, vă asigur. Scaunul se plasează cu spatele la sensul de mers. Mai mult, rear face-ul prelungit este încurajat și binevenit.

Un alt indicator la care merită să vă uitați când cumpărați un scaun de mașină pentru copii este sistemul Isofix – cel mai inovativ sistem de siguranță, care permite ca scaunul auto să fie fixat fără a se utiliza  centurile de siguranță ale mașinii. El este compus din 2 conectoare standard și “Sistem superior de blocare”, care se află în spatele spătarului scaunului.
Sistemul Isofix oferă maximă protecţie în toate situaţiile de impact şi exclude riscul ca scaunul să alunece, să se răstoarne sau să se balanseze.

2. Cărucior

Căruciorul este nelipsit din portbagajul nostru, încă de la nașterea lui bebe. Prima variantă, un model Chicco cu landou, din 2 bucăți, era nițel mai greu, dar foarte bun și bine făcut. În primele weekenduri petrecute cu bebe în afara casei, a fost și pătuț pentru ea. Îi schimbam lenjeria și dormea peste noapte acolo, pentru că nu se întorcea de pe o parte pe alta încă. Acum avem un alt model, însă mai ușor și mai practic, încape și în mașina micuță a lui mami. 🙂 În orice caz, când alegeți un cărucior, e bine să aveți în vedere: siguranța, confortul, rezistența și materialele din care este făcut acesta.

3. Suzete

Cât privește prietenia cu Suzi, la noi a mers și la prima fetiță, dar și la a doua. Nu în exces, doar la culcare și nu mereu. Așa cum a apărut, a și dispărut, pentru bebelușii cocorilor. 🙂 Un argument bun, care a liniștit-o repede pe Blondă, deși mai întreba din când în când de copiii cocorului, dacă s-au făcut mari și mai au nevoie de Suzi a ei. 🙂

Suzetele noastre au fost de la Philips Avent, toate din silicon. Le-am schimbat periodic, deși au fost rezistente.

Alte lucruri super importante pentru atunci când pleci cu bebe în vacanță

Prima plecare a fost un succes total, așa ca am continuat în fiecare lună cu câte o plecare. Am luat-o treptat. Întâi o zi, apoi 2 zile, apoi când bebe avea 3 luni, am plecat la munte pentru 4 zile. Portbagajul suplimentar începea să se transforme din cost în investiție. 🙂 Nu trebuia să renunțe nici Blonda la armata ei de jucării și la sacul de cărți de colorat și de citit, nici bebe nu era privat de ceva, iar noi mai și încăpeam în mașină, ceea ce e mare lucru în 4. Bucurie mare că nici cu ceva în cap nu trebuia să călătorim cu nimic, cum aud la alți părinți.

Lista lucrurilor importante de luat în călătoria cu bebe începea să se mărească:

4. Patul pliant (cu salteaua aferentă)

Primul pătuț ne-a însoțit în călătorii până când Blonda a împlinit 5 ani. Nici nu mai avea loc în el, dar îi era încă mare drag de el și abia l-am scos din casă. Dar l-am luat mereu cu noi, deși pe la hoteluri și pensiuni ne așteptau cu pătuț. Blonda nu voia să doarmă în patul în care dormiseră alți copii și, sincer, nici eu. La fel și acum, la Măriuca. E practic, se montează și se strânge ușor, are propria husă. Se curăță ușor, se usucă la fel de ușor, din material rezistent.

5. Cădița portabilă și suportul de cădiță

Cădița pliabilă e cea mai mare invenție pentru bebeluși. La fel și suportul de cădiță. Are o formă anatomică, se potrivește cu orice cădiță, e din material non toxic și non alergenic. Se spală și se usucă ușor. Nu costă mult și e foarte util, mai ales dacă mama spală singură bebele, o ajută ca cel mic să nu alunece în cădiță.

6. Biberoanele (alături de sterilizator și cana electrică)

Pentru că a doua oară am alăptat doar 3 luni, din păcate, biberoanele au apărut în viața noastră destul de devreme. Din fericire, am avut un set de câteva biberoane Avent de la primul bebe, aproape nou nouțe, a trebuit să schimb doar tetinele. Aș putea spune că biberoanele astea știu toate poveștile noastre de drumeții, vacanțe și călătorii. Când am uitat sterilizatorul, le-am fiert pur și simplu într-o oală pentru 15 minute și le-am spălat bine înainte cu peria.

Dar pentru voi, mamele care alăptați, această grijă dispare!

În vacanță cu bebe, după 6 luni

După 6 luni, bebe stătea deja în funduleț. Hopa, asta începea să însemne 2 lucruri: că sta la masă cu noi și că se potrivea bine pentru un sistem de purtare, ca să începem să urcăm deja cu ea pe munte. Așa că lista celor 8 lucruri importante de luat în vacanță cu bebelușul s-a completat din martie cu:

7. Scaun de masă

La fel ca la pătuț, locurile child friendly în care am mers oferă și un scaun de masă pentru bebeluș, doar că eu sunt maniacă pe partea de igienă și nu am încredere în ce mi se oferă din locuri necunoscute. Noi curățăm cu un detergent special cu pulverizator acest scaun, care ne însoțește la fiecare masă în afara casei.

8. Sistem de purtare

Sistemul de purtare ne-a eliberat mâinile, ne-a permis să o hrănim pe Măriuca oriunde, să facem drumeții pe munte, să doarmă liniștită sau pur și simplu să privească frunzele și păsările.

Sunt multe sisteme de purtare, sfatul meu e să alegeți unul ergonomic, în care bebe să stea fără riscuri. Nu vă asumați niciun risc atunci când vine vorba de sănătatea sau siguranța copilului vostru! Noi am ales Manduca și suntem foarte mulțumiți de ea, însă mai sunt și alte modele.

(P) Pentru o ofertă în care puteți găsi și cele 8 lucruri importante pe care trebuie să le iei când pleci cu bebe în vacanță, puteți studia catalogul Carrefour: http://facebrands.ro/38ymy

CONCURS:

Vestea bună este că am de dat 2 vouchere a câte 300 lei fiecare, cu care vă puteți cumpăra produse pentru copii din catalogul Carrefour.

Start concurs, azi, 22 august si durează 5 zile, până pe 27 august!

Citiți cu atenție condițiile de participare la concurs și regulamentul de mai jos! Baftă, dragi mămici!

CONDIȚII PARTICIPARE CONCURS:

  • Lași un comentariu pe blog, la acest articol și spui care a fost pentru tine cel mai util produs în călătoriile cu bebelușul și DE CE. Nu contează dacă acest produs este menționat și de mine în articol, ideea e să motivezi de ce a fost/este important pentru tine.

REGULAMENT:

  • Se pot înscrie la concurs doar persoane de pe teritoriul României, care au împlinit 18 ani anterior datei începerii concursului – 22 august 2017;
  • Concursul se anunță pe Facebook și se desfășoară online, pe blogul florinabadea.ro;
  • Se considera înscrise doar persoanele care intră pe pagina blogului și lasă acolo comentariul, conform condițiilor de participare;
  • Concursul se desfășoară sub prevederile prezentului regulament, care este obligatoriu pentru toți participanții. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica prezentul regulament sau de a modifica perioada concursului pe perioada derulării acestuia, dar nu înainte de a anunța publicul;
  • Pentru aducerea la cunoștința publicului a concursului, Regulamentul este disponibil în mod gratuit și este afișat pe florinabadea.ro – blog de viață sănătoasă;
  • Orice participant se poate înscrie o singură dată;
  • Perioada de desfășurare a concursului este de 5 zile calendaristice 22 – 27 august 2017. Concursul se încheie în data de 27 august, la ora 00.00;
  • Câștigătorii vor fi desemnați prin random.org, în termen de o săptămână de la încheierea concursului; vor fi extrase cele 2 nume câștigătoare și va mai fi extrasă 1 rezervă, la care se va apela în cazul în care 1 persoană declarată câștigătoare nu este validă (nu îndeplinește condițiile de înscriere la concurs sau nu răspunde la emailul de confirmare din partea organizatorului, de la finalul concursului și extragerii);
  • Câștigătorii vor fi anunțați printr-un later edit la postarea de pe blog și pe emailul pe care l-au furnizat la momentul comentariului de pe blog, în măsura în care au lăsat o adresă de email validă; dacă un câștigător nu revendică premiul în termen de maxim 10 zile de la primirea emailului din partea organizatorului, care ii confirmă statutul de câștigător, rezerva extrasă va deveni câștigător. Câștigătorii vor trimite un act de identitate valid scanat pe email, pentru a putea primi premiul;
  • Câștigătorul nu va putea solicita schimbarea premiului în niciun fel;
  • Premiile vor fi expediate după terminarea concursului, anunțarea câștigătorului și primirea confirmării pe email din partea acestora, împreună cu actul de identitate scanat, de către Carrefour România;
  • Organizatorul nu va fi făcut responsabil pentru imposibilitatea unui câștigător de a intra în posesia premiului. Reclamațiile referitoare la premiile câștigate, ulterioare expedierii acestora, nu vor fi responsabilitatea organizatorului;
  • Orice litigiu între organizator și participanții la concurs se va rezolva pe cale amiabilă.

Later edit: am parcurs toate comentariile pentru concurs și am selectat numele au care au respectat condițiile: să menționeze cel mai util produs în călătoriile cu bebelușul și de ce. Mai jos este lista persoanelor selectate pentru a intra in concurs, conform acestor condiții:

Later edit 2: la sugestia unei cititoare, am mai revăzut o dată lista participanților la concurs! Îi mulțumesc mult și ei, dar și vouă, tuturor, pentru răbdare și înțelegere! Ca urmare a recitirii tuturor comentariilor, lista finală care intră în random.org este aceasta:

Revin cu cei 2 câștigători cât de curând!

Later edit 3: CÂȘTIGĂTORII CONCURSULUI:

Numărul 49 din tabel corespunde persoanei: Ilca Simina. Felicitări!

Numărul 4 din tabel corespunde persoanei: Vasile Roxana! Felicitări!

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viață sănătoasă, puteți da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!

Sursa foto: Carrefour și aici

103 răspunsuri la “8 lucruri importante pe care trebuie să le iei când pleci cu bebe în vacanță”

Acesta nu e un comentariu pt concurs, sunt doar intrebari:
1. de unde ai luat cadita portabila si suportul;
2. De la ce varsta sau greutate ai pus-o in scoica? Scoica nu avea adancitura (concavitatea) prea mare? Fetita mea (2.800kg) nu sta bine in scoica. Se aduna toata in concavitatea scoicii.
3. De la ce varsta / greutate ai pus-o in sistemul portabil. Cum iti dai seama ca sta bine si nu e un efort pt coloana ei?
Mersi

Salutari! Gasesti suportul la Carrefour, in oferta de la concurs. Cadita pliabila am comandant-o pe net, parca de la emag. Karibu se numeste. O sa ii fac un review curand. 🙂
In scoica, de la inceput. De cand am venit cu ea de la spital. Si pe Teo la fel, tii minte ca era cat puiuta ta..
Pentru sistemul portabil insa, va trebuie sa te documentezi tu, sunt multe grupuri pe Facebook. Ai acolo si indicatii despre cum se poarta fiecare. Zic ca trebuie sa te documentezi tu, pentru ca e foarte diferit. Depinde de fiecare mama si tata. Eu nu am putut tine slingul, mi se parea ca imi scapa Maria. Ionu insa a tinut-o. Plus, era foarte cald vara trecuta pe vremea asta…Apoi am renuntat si am asteptat pana pe la 8 luni – cand am comandat Manduca, cu care ne intelegem toti foarte bine. Deci e pe incercate.
Sa fiti sanatoase, dragi puiute!

Eu am căutat o scoică mai mică. Am schimbat două până am găsit una potrivită, cea de la căruciorul Stokke. Am mai văzut una faină la un cărucior italian, dar nu-mi amintesc numele.
Eu în sistemul de purtare am pus-o de la 5 săptămâni. Și am de ales între wrap elastic și sling cu inele. Am ales wrap-ul pe care l-am înlocuit cu manduca la 6 luni :).

Cel mai util pana acum (in cele 4luni de viata ale lui bebe) a fost wrap ul elastic pentru deplasarile fara carucior; bebe ma simtea aproape si adormea imediat ce il puneam, facand astfel mai usoare excursiile alaturi de fetita cea mare pentru ca ii puteam acorda mai multa atentie

Al meu fecior s-a nascut la jumatatea toamnei, asa ca iesirile “mai serioase” au avut loc dupa 6 luni. Indispensabila a fost atunci Manduca. O foloseam mai ales la alaptat discret, adormit, mers pe oriunde. Am abuzat de ea maxim pana aproape de 2 ani cand purtatul devenise incomod datorita greutatii copilului (15 kg). Am incercat un sistem de purtare special pentru toddler, dar nu am regasit chimia magica a Manducai. Asa ca am pus capat purtatului si locul fruntas in lista obiectelor “must have” a fost luad de catre tricicleta de plastic (cea fara pedale). Am luat-o cu noi inclusiv la evenimente (nunti, botezuri), plimbari scurte, plimbari lungi, mare, munte (s-a dovedit a fi si off road 🙂 ). Copilul o adora si tricicleta este cu noi mereu.

Cele mai utile obiecte în călătorie cu bebe care regurgitează și bălește – bavețele și cârpe de șters. Multe, nu le suport murdare și nici nu spăl in concediu (prea mult).

Cu siguranta cel mai util produs a fost scoica, deoarece bebe (pe rand, ce doi strumfi ai nostri) dormea mult in masina si scoica ii asigura confortul necesar; in plus ii oferea, desigur, si siguranta.

Scaunel de masa. Fiind tripleti e foarte greu ca 2 persoane sa faca fata la toti 3 la masa prin urmare daca fiecare are scaunul lui este mult mai simplu si liniste.

Cel mai util in calatoriile cu ai mei copilasi a fost obiectul care le este cel mai drag si i linisteste- in cazul fetitei, un crocodil de plus si in cazul baietelului, un ursulet de plus.Aceste jucarii erau obiectele de nelipsit in plimbari, vacante sau la somnic.

Utile consider ca sunt sistemul de purtare si/sau tricicleta (pentru copil de peste 1 an ma refer). Apoi biberoane, cana de apa, lingurite proprii. Plus scaun de masina. Apoi consumabile si hainute multe, ca sa stai fara grija 🙂 Vacanta poate sa inceapa.

Noi am plecat in vacanta cand bebelusul a inceput deja sa mearga. Am luat cu noi si un carucior usor si confortabil, din bumbac pentru copil. Il foloseam in fiecare seara la plimbarile lungi de pe faleza sau din Satul de Vacanta cand fetita obosea sau nu mai voia sa mearga in picioare. Ne-a fost foarte folositor, iar acum a ajuns jucaria preferata a fetitei care isi plimba plusurile si papusile in el.

Cea mai utila pentru bebelușul nostru a fost pernita pentru nani, având in vedere ca doarme legănat pe picioare( mai ales la mare pe șezlong 🙂 )

De departe cel mai util mi s-a parut pana acum sistemul ergonomic de purtare: fetita adoarme aproximativ repede, putem merge oriunde cu ea, avem mainile libere si mai facem si sport! In plus, al nostru are si un sistem de aerisire la spatele copilului, perfect pe timpul verii! 🙂

Nu plecam nicaieri fara minunata Manduca 🙂 Bebe este purtat si de mami si de tati. Bebe sta aproape de parintii lui, se poate odihni, iar noi putem explora linistiti

In primul an de viata al bebelui nu am plecat nicaieri fara manduca, stoc de pampersi si medicamente (nurofen, eferalgan, smecta, protectis) si termometru. Astea sunt un must have. Daca face febra la miezul noptii si nu e nicio farmacie deschisa in zona?! Si as adauga cadita gonflabila, gelul de dus pentru bebe, apa dezinfectanta.

Nu putem pleca la drum fără cărucior și suferă, nu adoarme decât cu șuetă și plimbat în cărucior pe timpul zilei. Drumuri lungi nu am făcut încă are doar 6 luni.

Pentru mine cea mai portanta este “trusa de prim ajutor”( termometru,supozitoare, creme, etc).

pat pliant, pampers, biberoane, paturica, jucarii de somn. Avem nevoie sa ne asiguram ca bebe are un somn linistit 🙂

Buna intrebarea, si dificil de ales doar un produs util in calatoriile cu bebe.
Printre multe altele, pentru noi s-a dovedit foarte util patutul de calatorie. Uneori ti-l poate oferi hotelul, alteori nu…
Insa este extrem de folositor pt. noi, pt ca: 1. fetita noastra doarme singura in patutul ei; 2. Foloseste si ca țarc, si o pui in el timp in care prin camera poti sa faci una, alta, scapi de teama ca ai lasat-o in pat, poate cade, si nu trb sa stai non stop cu ea in brate in camera…
Comod, util, confortabil, de luat peste tot

Ne-a ajutat mult in vacantele cu bebelusa o cutiuta muzicala care o linistea.Era ca un fel de calmant pentru ea, imediat adormea si ne puteam bucura de privelisti in liniste.

Greu de ales un singur obiect, as putea enumera cel putin zece esentiale, majoritatea deja mentionate in articol. Dar daca trebuie sa aleg doar unul, nu voi numi scaunul de masina, pe care il consider parte integranta a masinii, asa cum sunt centurile pentru noi, ci sistemul de purtare Ergobaby – folosit din primele saptamani, aproape zilnic, pentru orice plimbare, oricat de scurta sau de lunga ar fi ea.

Adica sistemul de purtare nu este unul ergonomic. Sau sanatos. Ar trebui sa va documentati un pic mai mult. 🙂

Mulțumesc pentru sfat! Dacă tot ați intrat pe blog să lăsați un comentariu, puteți să și explicați ce inseamnă acest ergonomic, atunci când vorbim despre sisteme de purtare, ca să afle toți cititorii. Dacă vi se pare important acest lucru.
Materialul meu nu este despre sisteme de purtare și cum sa le alegem, este despre obiecte importante de luat în călătorii. În acest moment, în catalogul Carrefour România, se află în ofertă marsupiul Chicco, pe care l-am ilustrat. Eu nu l-am folosit, am menționat că noi avem o Manduca. Am folosit-o după 7 luni, pentru că așa ne-am simțit noi și bebele comod. Fiecare mamă are datoria să se documenteze temeinic atunci când face o alegere.

Cu exceptia biberoanelor, toate lucrurile sunt foarte utile. Pentru bebe 2 nu poate sa lipseasca fratele , cel mai bun entertainer:)

Fetita noastră nu are decât4 luni si aproape 2 săptămâni,nu am călătorit decât obligati de împrejurări însă de fiecare data mentionez ca uitam sa luam câte ceva:first suzeta,second laptele praf desi biberonul in aveam cu noi,and then la ultima vizita cu sinceritate mărturisesc că nu ne-am gândit să luăm caruciorul desi ne ar fi fost util ca o mana…desi secret:observ:masina e plina cu bagaje…iar hainutele mele si ale sotului încap intro plasuta sa zic,apoi ma intreb ,,cum se descurcă mamicile cu gemeni”???
Înainte de a pleca,la realizarea bagajelor mintea imi zboară in toate colturile sa nu uit una alta:aspirator nazal,termometru,laptele etc…nu m-am gândit vreodată să caut pe net…am descoperit întâmplător articolul pe care il consider fffff.util proaspetelor mamici(si eu) si pt care va felicit,poate daca as fi gasit inainte blogul!
Pe masura ce crestem parca trebuie să mai adăugăm la bagaje!

Buna. Am un bebe de 6 luni si pt ca am inceput diversificarea cel mai important in calatorii mie se pare aparatul de gatit cu aburi si blender. Astfel avem mancarica sanatoasa rapid si bebe fericit

Noi suntem maestri in facutul bagajelor pentru vacante (aproape zici ca ne mutam cu totul, caci cam asa arata anul trecut bagajul nostru la mare:http://wp.me/p2U5aI-27c). Avem ghiozdan cu jucarii, geanta cu medicamente si dosarele medicale, geanta cu haine (cate una de om, pentru prichindei sunt mari), ghiozdanul de masina: cateva schimburi complete, cate jucarii, spray gat, crema inhalant, servetele ochi, servetele umede.. si cel mai important pentru bebe 1 a fost suzeta (a renuntat la ea intre timp) si patura Coco, iar la bebelina 2 cel mai important e sa fie mami-laptic, Manduca si fratiorul ei. <3

cel mai important si util lucru ptr mine, de luat in concedii, este sistemul de purtare. In ultimul concediu, ne-am intors din drum 150 km pentru ca il uitasem acasa si stiam ca fara el ar fi jale. 🙂

Sistemul de purtare a fost si este un must in calatoriile noastre. Suntem inca micuti (3l2s) si ne descurcam de minune cu wrap-ul elastic. Este un must pentru ca a avut dureri de burtica si se linistea imediat la pieptul meu si stam la bloc… iesirile numai eu cu el in sistem sunt mai usoare si practice. Singura nu pot scoate carutul afara.

Pentru orice deplasare la noi nu lipsesc următoarele:
1 biberoane, lapte
2 sterilizator, fierbător
3 suzete (must have-ul suprem) 🙂
4 scaun mașină -neaparat
5 sistem de purtare
6 jucăria de somn
7 schimburi de haine
8 Pampers & șervețele umede

Pentru mine pătuţul pliant a fost salvator. Am nu unul, ci două 😀 O vreme bebe a dormit cu noi în pat, dar nu peste tot a fost posibil acest lucru. De exemplu, la o pensiune erau două paturi, nu unul, şi am pus pătuţul între noi. În plus, după ce a început să se rostogolească, nici nu mai era sigur să-l culcăm în patul mare, trebuia musai pătuţ.
P.S. Scaunul ăla de masă de călătorii am vrut eu să-l iau din Carrefour acum ceva vreme, dar n-aveau decât roz :))) Încă mi-a rămas gândul la el.

Pentru mine cel mai util a fost sistemul de purtare. Am avut o Luna dupa care si acum Julie e nostalgica. Nu-mi vine sa o dau ca si eu sunt nostalgica. Uneori o mai plimb prin casa pe Julie in “marsupiu” cum zice ea. Doar ca o duc in spate 🙂

Iar prima oară când am plecat cu Julie in excursie a fost când avea 10 zile. Ne-am dus la munte de Sf Maria si ea a răcit :(. Apoi ne-am mai dus cu ea la 10 luni in Bulgaria si am fost super precauți 🙂

Imi aduc aminte de vremurile de la inceputul parintelii, cand plecam cu jumate de casa in masina :)). Un obiect esential a fost, desigur, scoica. Si scutecele :)) De scutece ne stresam cel mai tare sa nu le uitam acasa si sa ne trezim prin tot felul de coclauri (pe unde avem obicei sa ne plimbam) fara ele.

La noi importante au fost suzeta si jucaria de somn, fara ele nu putea sa adoarma, apoi caruciorul sport tot pentru a ne usura calatoriile pe jos

Biberon,suzeta,sistemul de purtare,pamperși,șervețele umede și multe altele!dar fara astea sigur nu poți porni la drum!

Consider ca cel mai util lucru de luat cu noi in vacanta ar fi scoica pentru cea mica de 8luni si scaune auto pentru cei mari 4a8l si 3a6l.insa fara biberon nu putem pleca niciunde si implicit laptele praf. Suzetele nu sunt prietenele noastre deoarece copiii seamănă cu tati si sug degetul toti3.pe cea mica o țin in brațe deci nu sistemelor de purtare fie ele ergonomice sau nu iar căruciorul cadita si pătuțul nu avem nevoie deoarece singura vacanta in care ne permitem sa plecam este la strabunici la Făgăraș si acolo găsim de toate.si inca un lucru fara de care nu am putea pleca nicăieri este buna dispoziție.va pupam toți din familia Susu

In bebelusie de mare ajutor ne-a fost patutul pliant, pentru ca pe atunci Ana nu dormea cu noi in pat, acum da :-))
Acum ne sunt de ajutor multe schimburi – ca de, balti, murdarici, ai zice ca la 8 ani nu mai e nevoie, aiurea, e mai mare ca oricand. Jocuri pentru masina, anti-plictiseala. Si musai voie buna, ca fara nu merge 🙂

Foarte utila lista.

Cel mai util mi-a fost sistemul de purtare. Asa, am putut merge in foarte multe locuri inca din primele luni de viata ale bebelusului. Copilul stand in siguranta, m-am putut bucura de libertatea de miscare.

La noi nelipsite au fost si sunt încă scoica si, apoi,scaunul de mașină!Era sa uit de suzetă, la băiat si un drum de 30 de Min fara ea era o tragedie, fata s- a obișnuit repejor fara ea. In rest, sa fim împreună, toate celelalte pot fi substituite cu asta!

Buna!
La primul copil a fost de ajutor geanta bebelusului, cu scutece, servetele umede, creme, hainute de schimb si ce imi mai trecea mie prin cap ca imi trebuie. Apoi caruciorul. Desi a fost cam greu la vremea aceea, a fost folosit bine de tot. Acum, la al doilea copil, ce nu trebuie sa imi lipseasca este rucsacul incapator si sistemul de purtare eronomic (un wrap elastic pe care il tot purtam de la 3 saptamani si pana in prezent, aproape 9 luni). Din rucsac nu lipsesc hainele de schimb pentru cele 2 fete, scutece, servetele, o mini trusa medicala, jucarii micute, ceva de rontait pentru toti, apa si cam atata. Cum ne pregatim sa plecam toti 4 in prima mini-vacanta a anului dar si in aceasta formula (completa, as zice eu), ne intregim lista cu un nou sistem de purtare (ceva adecvat celor aproape 10 kg de pufosenie), inca un rucsac si pentru tati :D, incaltaminte adecvata pentru munte pentru cea mare, imbracaminte pentru cea mica, crema de protectie solara (s-a cam terminat prima) si diverse altele.

Pentru noi, cel mai util obiect in vacanțe (și nu numai) a fost sistemul de purtare. Am folosit (in functie de varsta copiilor) slingul cu inele, wrapul elastic și SsC tip Manduca.
Sincer, nu îmi pot imagina viața mea (în vacanță sau nu) fără babywearing :). Ne-am mișcat mai repede si mai ușor, copilul a putut dormi si mânca oriunde și oricând.
Vacanțe plăcute tuturor și mulțumim pentru concurs!

Pentru noi lucrul cel mai important este căruciorul. Bebe se poate juca, poate dormi sau poate admira peisajul.

Pr noi cel mai util s-a dovedit a fi pana acum caruciorul. L-am folosit si ca loc de joaca sau de dormit, si ne-a scutit de multe plimbari cu bebe in brate. Landoul a fost, si inca este, patutul lui pt somnurile din timpul zilei, afara in aer liber.

Bună, Florina. Noi am plecat cu prima fetiță la doar 3 luni cu mașina, în Italia. Fără scoica de mașină nu am fi putut. În rest alăptat și gata.
PSȘ Mi-ar prinde bine un voucher, recunosc. 😀

1.Scaunul de mașină – l-a avut de la naștere,l-am schimbat când a crescut și nu stătea comod în el, deși era încă sub limita maximă de greutate (are picioaroange mândra mea)
2. Căcurciorul sport (se face umbrelă, genial, ușor de pliat, cărat, super rezistent) – l-am făcut cadou unei prietene care l-a folosit și ea 2 ani. A dormit în el, s-a plimbat, s-a jucat, avea spațiu suficient de pus diverse
3. Manduca – păi cum altfel să țin copilul und enu puteam folosi căruciorul? Bună pentru ea, bună pentru mine
4. Gentuțe frigorifice (pentru apă, lapte, mâncare)
5. Termos (ca să am apa caldă oriunde aveam nevoie pentru prepararea laptelui praf)

Pfuu,la început a fost sistemul de purtare,acum caruțul sport este nelipsit din mașină. Dacă nu poartă copilul, mai și zburdă, duce atarnate ca un pom toate celelalte ustensile de amuzament- minge, troti, apa, rucsacul cu schimburi etc.

Toate lucrurile cu care este obisnuit bebe sunt importante dar chiar de curand ne-am lovit de importanta unui obiect la care nu ne-am fi gandit sa-l luam cu noi: Olita. Am fost la tara la bunuci si s-a constipat. Nu a vrut sa stea pe alta olita.

Cel mai important lucru cu care am mers in vacanta a fost și este pătuțul pliabil . De ce ? Pentru că doarme in pătuț de când s.a născut și nu poate dormi cu noi în același pat . Pt că am mers cu avionul am ales pătuțul iar de acolo am cumpărat un cărucior tip umbrela . Cred că dacă ar fi fost să merg cu o furgoneta ar fi fost plina cu lucruri pentru bebelina mea de 1 an și 9 luni .Așadar nu plec niciodată fără pătuț și cărucior .

1. Scoica
2. Pampers
3.Servetele umede
4.Sistemul de purtare

Toate obiectele mentionate in articol sunt utile pentru călătorii!

2 și/sau 8. Uneori căruciorul, alteori sistemul de purtare, alteori ambele. Fără ele nu plecăm nici până în parc. Le iau și pe avion și în mașină. Pe tren nu am luat căruciorul încă. Mă simt în siguranță să le am la îndemână și cred că și fiica noastră simte la fel.

Claaar cel mai util lucru in calatorii mi-au fost sistemele de purtare. Cred ca multe lucruri le mai poti improviza, dar cu wrapul si marsupi plus am putut savura plimbari lungi pe toate coclaurile unde caruciorul nu ajungea. Inutil sa spun ca aici nu includ scaunul de masina care e un must, nici nu se pune probleme ca nu ar fi cel mai util lucru dintr-o calatorie cu masina.

In primul rand multe, multe haine, pentru orice tip de vreme (si mai groase, si mai subrtiri, si de casa, si d eplimbare etc.). Apoi, in functie de locul in care mergem- carucuiorul (in special la bunici) sau siistemul de purtare (Isara noastra draga cu vulpite), iar uneori ambele, ca sa fim siguri :))))

cel mai util lucru pentru noi în deplasări a fost reductorul /suportul suplimentar in interiorul de la scoica întrucât noi am făcut deplasări de la mai puțin de o luna iar poziția în scoica fără acest suport era inconfortabila și nicidecum recomandata . A fost și este confortabil pentru turturel .

Cel mai util in calatoriile cu bebe de pana acum (bebe are 7 săptămâni) s-a dovedit a fi scaunul de masina, fara doar si poate.e vorba de siguranta si confort, plus ca doarme foarte bine in masina.

Carutul sport este cel mai important pt mine , deoarece ma ajuta sa imi plimb copilul si sa il adorm oriunde merg.

Patutul pliabil mi se pare cel mai util lucru pt mine de luat in vacanta caci bebele se poate juca si poate dormi linistit in el.

Scaunul de masina consider ca este cel mai util lucru atunci cand plecam in concediu , deoarece asigura calatoria in siguranta a copilului.

Cel mai mult ne-a fost de folos in calatorii scaunul de masa,gen booster, pentru ca il puteam lua oriunde, bebe statea cu noi la masa, astfel incat puteam manca toti 4 in acelasi timp:)

Cel mai important lucru pentru noi a fost scoica,inca de la iesirea din maternitate.Calatorim mult,asa ca siguranta si confortul bebelusului noi este pe primul loc.

Cea mai bună achiziție pentru plecări, făcută după nașterea celei mici, a fost un scaun de masă pliant. În majoritatea restaurantelor și popasurilor de pe drum nu există scaun de bebeluș. Cu scaunul pliant ii hrănim oriunde. Îl ținem în portbagaj inclusiv în oraș. Ocupă foarte puțin spatiu și nu trebuie să selectăm locul în funcție de acest aspect. Pe mine m-a ajutat mult.

Noi nu am plecat niciunde fara carucior. Era cel mai important si ptr noi parintii si ptr ei copiii. Cu caruciorul ii plimbam, ii adormeam, ii hraneam!

Cel mai util lucru pentru mine (adică pentru fetița mea) a fost pătuțul ei..A dormit până la vre-o 4 luni in el..Dar acum doarme in pat cu mine și cu soțul.. Deoarece ii dau san,și îmi este mult mai ușor..Nu mai trebuie să mă tot ridic noaptea sa o tot iau..Acum are 8 luni..Nu știu când o voi învăța iar în pătuțul ei

Suntem o familie ce iubeste calatoriile lungi si dese asadar nelipsit e scaunul auto si sistemul de purtare am folosit wrap tai mic apoi marsupi si dupa 6 luni manduca.

Daca trebuie sa aleg doar unul, atunci acesta este caruciorul pliabil pentru ca noi nu mergem nicaieri fara el atunci cand calatorim cu nepotica noastra de 5 luni. Pur si simplu acolo s-a invatat, este locul ei cred ca se simte in siguranta in el.

Cel mai important lucru in opinia mea este suzeta. Micuta Maria o molfaie toata ziua si, daca se intampla sa se trezeasca si sa nu o gaseasca, nu se mai intelege nimeni cu ea.

In cazul nostru cel mai important produs a devenit deja o jucarie pe care o numim Rila. Este un iepuras ros de care Alexandra este foarte indragostita si nu adoarme daca nu il simte langa ea.

Buna! Avem 3 lunite si deja avem la activ cateva calatorii cu mami si tati in masina! 🙂 Bineinteles nu ne-a lipsit scoica -folosita atat in masina , dar si la plimbare cu caruciorul! 🙂
Scoica si alte 1000 de lucruri pe care mami le-a pus de parca ne mutam !! :)))

Cel mai util obiect pentru copil luat in calatorii a fost patul pliabil in care fetita noastra a dormit si s-a jucat linistita.

Și pentru mine a fost cărucior cu landou! Mi-e dor de zilele alea în care am putut să-l adorm ușor acolo! Noi am plecat într-o mini vacanța cam la 8 săptămâni. A fost greu ca plângea mult în mașină… Dar a meritat tot efortul!

Noi am fost cu băiețelul când avea 3 luni la mare așa că cel mai important lucru din bagaj a fost crema de protecție solară, aplicată de 2 ori pe zi.

La noi in vacante a fost nelipsita piscina gonflabila …indiferent de locația in care am fost a fost ideală pentru bebiță noastră. Distracția a fost garantata !!!

Scriu din vacanta acum…si intr-adevar nelipsite sunt majoritatea a ceea ce ai scris ( nu citesc blogurile in vacanta, dar acum am vrut sa verific… nu cumva am omis ceva) . La noi nu lipsesc nici paturicile pt pitici care acopera lenjeria patului unde doarme bebe- nu merge treaba cu țarcul nicicum 🙂

Noi nu prea am plecat in vacanta pana acum.Doar la bunici. Cand mergem acolo cel mai important lucru pe care trebuie sa il luam cu noi este caruciorul si avem unul tare mare, dar nu avem ce face si trebuie sa umplem portbagajul cu el. Daca nu are carutul in care sa o plimbam, nu se mai intelege nimeni cu ea cand ii vine ora de somn.

Cel mai indispensabil accesoriu în călătorie pt noi rămâne căruțul și la această vârstă (2ani și 5 luni),este micuț,de pliază stil a umbrelă și ocupă foarte puțin loc a în portbagajt.Pentru noi foarte important căruțul,mai ales când ai doi copii și atunci când cel mic adoarme sau abosește să îl plimb în el,are și un mic coșuleț în care pun tot ceea ce-mi trebuie: hăinuțe mai groase sau de schimb,apă sau o mică gustărică.

Atunci cand plecam cu bebe sunt multe lucruri indispensabile, insa nu plec de acasa fara wrap tai. Recent am fost la munte si am putut sa urcam oriunde am dorit.

Buna!!Mama a 3copiii am luat :
1.scaun de masina
2.hainute de scimb
3.pampers si servetele umede
4.trusa mica de prim ajutor si medicamente de preventie
5.ceva alimente pt drum -mai putin perisabile-“ceva de rontait”-vorba fetitei celei mari si bineinteles apa -doar apa, nu sucuri
5 olita
6 jucarii
7 paturica si lenjerii de pat
8 carucior

Cel mai util lucru in ultimul concediu a foat scaunul de masina, din pricina faptului ca a trebuit sa mergem pe o distanta mare cu masina si scaunul a fost confortabil pentru bebita noastra care a putut dormi linistita

Cel mai util lucru in vacanța cu bebelușul a fost căruciorul , dar si geanta bebelușului ( cu scutece , creme si tot ce e necesar unui bebelus ) pentru ca imi place sa fiu mereu pregătită si sa am la îndemâna tot ce imi trebuie , iar căruciorul a fost util deoarece se plia foarte bine in mașina , iar bebe era usor de purtat in el .

Comentariul dumneavoastră așteaptă să fie moderat.
Cel mai util lucru in vacanța cu bebelușul a fost căruciorul , dar si geanta bebelușului ( cu scutece , creme si tot ce e necesar unui bebelus ) pentru ca imi place sa fiu mereu pregătită si sa am la îndemâna tot ce imi trebuie , iar căruciorul a fost util deoarece se plia foarte bine in mașina , iar bebe era usor de purtat in el . Inițial am gresit mail-ul , te rog sa il ștergi daca poți si sa nu il iei in calcul! Multumesc

Cristina, da! Am verificat tot!
Sunt si multe persoane care au participat, insa care nu au respectat cerinta concursului, din pacate.

Serios? Eu ori nu am respectat cerintele, ori nu stiu sa las comentarii pe bloguri. Oricum, eu zic sa mai verificati odata ca sunt cel putin 2 nume care lipsesc de pe lista, au comentariile vizibile si vad ca au raspuns chiar complet cerintelor. Trecem peste faptul ca am pierdut timp cu o inscriere pe care cineva a pierdut-o pe drum.

Nu am niciun comentariu de la Cristina Dragomir si nu am niciun interes sa nu afisez toate persoanele care au participat la concurs. Multumesc pentru sugestie, voi mai verifica o data toti participantii si validitatea participarii in concurs, desi amm facut acest lucru de 2 ori. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.