Categorii
Blog Sănătate și wellbeing

5 aplicații care scanează produse cosmetice și de curățare

Să fii frumoasă înseamnă să te simți bine cu tine

Stau în fața raftului și mă uit cu un ochi la produse și cu unul pe ceas. Aș vrea să am mai mult timp, ca să studiez produs cu produs. Să aflu noutăți despre care să vă mai spun și vouă. Vreau să încerc produse noi de beauty și de curățat. Dar nu prea mai văd bine de aproape, etichetele sunt mici și nu mă arunc să fac alegeri fără să știu ce cumpăr. Așa că plec iarăși cu aceleași produse. Aș vrea să fie mai simplu, să nu mai am nevoie de atâtea ore bune ca să studiez etichetă cu etichetă. Îmi amintesc cât timp mi-a luat când am decis să renunț la antiperspirantele convenționale. Și mă uitam doar să fie aluminium free, nu aveam altă pretenție. Vestea bună e că am aflat de existența unor aplicații pentru smartphone, care scanează lista ingredientelor produselor cosmetice și de curățare, o analizează pentru noi și aflăm dacă are ingrediente nocive în compoziție sau nu.

Dorești un program de coaching nutritie si wellness 1 la 1? Află mai multe!

Aplicații care scanează cosmetice și produse de curățare

Cum s-ar zice, acum vă bag mortul în casă. 🙂 Eu zic doar că e o ocazie grozavă să învățăm despre ingrediente, ce semnificație are fiecare și ce procente sunt admise, dincolo de care un produs poate deveni periculos pentru uz frecvent.

Abia aștept să îmi spuneți pe care din acestea ați folosit-o, cât de ușor a fost și la ce concluzii ați ajuns. Eu doar vi le prezint acum, nu vreau să vă influențez în niciun fel.

Fă pace cu mâncarea și cu emoțiile tale! Preia controlul asupra mâncatului emoţional şi învaţă strategii eficiente de a gestiona ce, când şi cât mănânci.

Într-o ordine aleatorie, printre cele mai folosite dintre aceste aplicații care scanează cosmetice și produse de curățare sunt:

1. Think Dirty

Este poate cea mai populară dintre toate aplicațiile de scanare a produselor cosmetice. Se poate descărca din App Store și din Google Play. Scanează peste 800.000 de produse, nu se joacă. Funcționează simplu, ori prin scanarea codului de bare, ori prin introducerea numelui produsului, pe care îl caută singur în baza de produse. O să vedeți apoi toată lista de ingrediente pentru produsul căutat, de la ingredient normal la cel ”dirty”, cu rating pentru fiecare. Ei, aici picăm pe spate toate, că ne arată clar care dintre ingredientele incriminate sunt alergenice ori toxice, până la maximul de toxic, de temut.

Aplicația este gratuită.

2. CosmEthics

La fel ca cealaltă, puteți să o descărcați din ambele magazine online, în funcție de telefon. Fie că sunteți acasă, fie că sunteți la raft, dacă scanați codul de bare aflați dacă merită sau nu să cumpărați produsul respectiv și ce ingrediente îl compromit, de fapt, cu riscurile aferente pentru produsele cu ingrediente toxice.

Mi se pare un instrument foarte bun de educare pentru faptul că lista ingredientelor toxice e actualizată în permanență și primim argumente științifice pentru fiecare verdict.

Aplicația este gratuită, deci nu prea avem motiv să nu ne verificăm cosmeticele înainte de achiziție.

3. Good Guide

E una dintre aplicațiile care analizează amănunțit lista de ingrediente și oferă surse științifice și legislative pentru fiecare rating făcut produselor, într-o manieră accesibilă pentru consumatori.

Aplicația este gratuită.

4. Detox Me

E o inițiativă a oamenilor de știință de la Silent Spring Institute, cu scopul de a ne ajuta să facem alegeri sănătoase în viața de zi cu zi. Aplicația are 6 categorii de produse pe care le putem verifica: Home, Food&Drink, Clothing, Îngrijire, Cleaning și Children. Mie îmi place ideea că le cuprinde pe toate, pentru că toate acestea intră în contact cu pielea, cel mai mare organ al nostru. Firește, nu vorbesc despre Food&Drink, aici e și mai complexă situația.

”Knowledge is a prescription for prevention” este motto-ul lor.

Este tot o aplicație gratuită, creată cu scopul de a reduce expunerea noastră, a consumatorilor la potențiale chimicale dăunătoare din toate zonele vieții noastre. Ne ajută să ne monitorizăm progresul făcut de-a lungul timpului, ne oferă sfaturi și recomandări pentru alternative mai sănătoase (aici depinde de accesul nostru la branduri globale clean) și ne ajută să scăpăm de confuzia terminologiei specifice.

Mai are rețete de DYI cu care putem înlocui niște branduri comerciale.

În rest, funcționează ca și celelalte aplicații mobile. Partea educațională e și ea prezentă prin sfaturile legate de alegeri mai sănătoase, pe categorii și ingrediente după care să ne uităm.

5. Clean beauty

Este o aplicație de la Officinea Laboratoires care ne poate răspunde la întrebarea: care este lista ingredientelor din produsele folosite de noi? Sunt nocive, toxice, sănătoase, organice? În hățișul denumirilor din care nu pricepem mare lucru ne spune dacă produsul e ok sau nu pentru uz constant.

La fel, scanăm eticheta și aflăm răspunsurile pe loc. E gratuită și disponibilă atât pe App Store și în Google Play.

În episodul următor o să vă spun și eu ce am scanat, cu ce aplicație și la ce concluzii am ajuns.

Cu siguranță mai sunt aplicații care scanează cosmetice și produse de îngrijire. Pe acestea însă le-am găsit eu în Apple Store și m-am putut juca nițel cu ele. Plus că am și găsit multe referințe despre ele online.

Aștept vești de la voi, da?

Vreau să știu dacă v-ați jucat și voi cu ele, cu ce produse și care aplicație de scanare a produselor vi se pare cea mai potrivită pentru nevoia voastră de cunoaștere?

Urmăriți rubrica SĂNĂTATE ȘI WELLBEING a blogului, da?

Daca doriti sa fiti la curent cu noutatile de pe blogul de viata sanatoasa, puteti da LIKE paginii de Facebook sau va puteti abona la Newsletter!

Un răspuns la “5 aplicații care scanează produse cosmetice și de curățare”

DetoxMe: tot ceea ce am scanat este “unknown” pentru aplicatie
Nu recunoaste niciun produs alimentar sau cosmetic, intern sau de import.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește module cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare precum și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe.