Ne așezăm la masă, cu ceaiul în față și îmi zice direct: ”Florina, tu trăiești din blog, nu?”. Mă blochez, pentru că nu știu de unde să apuc întrebarea și ce direcție de răspuns se așteaptă de la mine. După care mă relaxez. Îmi dau seama că e un semn bun, că omul de agenție din fața mea a înțeles perfect că eu asta fac acum și cât timp dedic acestui proiect. După care povestesc despre tot ce am construit în jurul blogului în 3 ani: evenimente, ateliere, traininguri, consilierea pe food&nutrition. Mă bucur ca un copil când îmi zice: ”Cât de multe faci! Cum reușești?”. După care trecem la discuții despre clienți și începe un adevărat brainstorming. De multe ori, am aceeași discuție cu oameni din online, colegi bloggeri. La final, apare și inevitabila întrebare despre cât am câștigat din blog în 3 ani.

#3anideblog – cât am câștigat

Aseară, m-am întors de la Mama Time Out, evenimentul comunității blogului, cu mult după ora 20.00 și mi-am dat seama că am încheiat primul ciclu de evenimente, 9 la număr. Cât o viață de bebeluș, în burtică. 🙂 În hainele de stradă, cu telefonul la ureche, am învârtit o mămăligă târzie. Copilul meu cel mare îmi ceruse de câteva zile un MBS cinstit și gustos și nu fusese timp pentru el. Copilul nu era acasă, urma să vină de la bazin și voiam să îi fac o surpriză. Mă gândeam la imaginea mea de pe geam: în rochia de la eveniment, răspunzând la mesajele de pe toate canalele, cu telul în mână. Niciodată să nu presupuneți nimic despre nimeni, nu știți poveștile din spate! 🙂

Aseară am simțit cel mai mare câștig. Am întâlnit oameni noi (a câta oară??), care citesc ce scriu pe blog și le știu pe fetele mele din povești și din fotografii. Ne-am strâns mâinile sau ne-am strâns în brațe. Am simțit cum cele 3 vorbitoare (Liviana Tane, Prințesa Urbană și Mirela Retegan) au avut pentru fiecare dintre noi mesaje. A fost o dezbatere grea, dar o parte din comunitate a plecat cu lacrimi în ochi și mesajele curg de aseară despre cât de mult le-a ajutat să ia o decizie legată de drumul lor profesional.

Ce am câștigat din blog

Am câștigat oameni și suflete lângă mine.

Am câștigat experiență.

Am aflat noi perspective asupra muncii în sine și a relațiilor cu oamenii.

Mi-am depășit frici.

Am câștigat prieteni.

Am câștigat proiecte după idei pitchuite de mine (mă știți, produc idei pentru orice). 🙂

Am ajutat cât am putut.

Am învățat cât în 10 ani. Citind, făcând, greșind.

Am câștigat dreptul de a spune NU, atunci când nu m-am simțit confortabil cu ceva în care urma să fiu implicată.

Mi-am recunoscut pasiunile, de care uitasem până să încep să scriu.

Am câștigat chiar și când am pierdut, pentru că, nu-i așa, uneori câștigi, alteori înveți.

Da, am câștigat și bani. Mai ales de când am spus că nu mai fac bartere și nici parteneriate media, cu foarte rare excepții. Și că mai bine nu muncesc deloc pentru un brand, decât să o fac pentru sume derizorii. Am avut primul contract pentru 1 an, la 2 luni de când am lansat blogul. Restul au venit de la sine.

Overall, simt că sunt pe plus. E acolo un tot care mă face să mă simt mai puternică decât eram cu 3 ani în urmă. Mai curajoasă. Și mai încrezătoare în viitor.

Campania aniversară #3anideblog

3 ani de florinabadea.ro

În acest articol am povestit unul dintre cele mai intime lucruri despre mine și v-am făcut o invitație pentru sâmbătă, 16 iunie, la o masă împreună.

Am scris aici despre campania aniversară.

Am povestit despre cum a fost în acești 3 ani, pe larg, dacă aveți timp, chef și răbdare pentru toate.

Mai am câteva premii pentru voi și MARELE PREMIU, pe care urmează să îl anunț, pe care îl ofer din partea unui partener.

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viață sănătoasă, puteți da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!

Sursa foto: vizual aniversar – arhiva proprie, foto by Cristina Jilavu, Event Portrait