Mami, poate ești la prima ta experiență cu puiul în brațe. Sau poate ești mămică pentru a doua sau a treia oară. Trăiești cu micuțul tău în brațe, zi și noapte, te speli cu el la piept, mănânci când el doarme pe tine și faci duș prea rar pentru gustul tău. Are și bebele tău senzori și se trezește atunci când îl așezi în pătuț ca să mănânci un rest de sendviș uitat pe masă de dimineață? Sau poate ești ca o plastilină între 2 pui mici, care trag de tine ca să te țină fiecare doar pentru el sau să se bată pentru obrazul tău drept care trebuie să fie exclusiv doar proprietatea unuia dintre ei. Dacă trăiești și tu o asemenea poveste, înseamnă că mesajul meu e și pentru tine: mami, ai dreptul la pauză!

Dragă mami, știu că azi ți se pare o zi fără sfârșit și că toate zilele sunt la fel, că nu mai știi când e zi și când e noapte. Că nu ai mai ieșit din pijamale de când ai născut și coaforul este doar un vis frumos deocamdată. La filme nu mai visezi și la telefon nu ești de găsit. Puiul mic e acolo și te vrea doar pentru el. Iar dacă mai ai și un pui mare, care te trage și el de mână și vrea să faci cu el dansul norilor când tu tai repede 3 legume să pui de o supă, cu ochii cârpiți de somn, să știi că e ok tot ce se petrece în viața ta.

Toate aceste zile se vor termina prea repede, chiar dacă acum ți se pare că ai în față o veșnicie de stat cu bebe la sân și în brațe. Dacă numeri anii, îți vei da seama că sunt prea puține vacanțele în care copiii vor fi cu tine, prea puține mesele de Crăciun când veți desface cadouri împreună și prea puține verile când veți merge împreună la mare, până când copiii vor pleca în tabere sau în vacanțe doar cu prietenii lor. Și să știi mami că bebe nu te va judeca niciodată după tipul de hrană pe care i-o vei oferi, dacă e laptele tău sau lapte praf, nici dacă l-ai născut prin cezariană sau natural și nici dacă îl alăptezi până la 6 luni sau până la 5 ani, dacă dormi cu el în cameră sau dormi în patul tău. Bebe nu te va judeca dacă într-o zi îl vei lăsa pentru câteva ore și vei ieși până la Mega să îți iei o înghețată – da, Mega a devenit un fel de mall de Dubai pentru femeile cu copii mici. Bebele nu te va judeca dacă într-o seară îi vei permite puțin să doarmă la el în pătuț, iar tu vei face o baie de 10 minute cu spumă, uitându-te în tavan, pentru că oricum nu poți să îi dai brânci creierului să înțeleagă vreun rând din vreo carte deocamdată.

Mami, ai dreptul la pauză!

Așa că, mami, ieși pe balcon, stai nițel pe scăunel și trage aer în piept, că nu e foc! Ba chiar îți vei da seama că dată măcar o dată pe săptămână dormi și tu câteva ore noaptea, viața va avea altă culoare și drumul din față nu va mai părea fără sfârșit. Deh, cu mintea limpede și odihnită, cu părul spălat și cu dinții curați, chiar că trăiești altă viață. Și, mai ales, bucură-te, mami, de tot ceea ce tehnologia din secolul 21 ți-a pus la îndemână: un pătuț inovator, un legănuț cu multe butoane, scaune de masă de ultimă generație, încălzitoare de biberoane, suzete ortodontice, sisteme de purtare, care să îți lase libere mâinile, toate sunt bune pentru tine și bebe, dacă îți fac viața mai ușoară. Lasă-le să vină în viața ta, au fost create special pentru a-ți sări în ajutor! Dacă le alegi cu băgare de seamă, bebe va fi fericit și tu te vei simți la fel.

Biberonul și tetina – o parte dintre preocupările unei mame

În primul an de viață, vei fi foarte preocupată de hrănirea bebelușului și de somnul lui. Normal, pentru că bebelușul are cel mai mare ritm de creștere acum. Odată cu bebe, crești și tu ca mamă. Copiii schimbă cu totul viața părinților lor, mai ales pentru că le dau ocazia să își pună mii de intrebari despre ei înșiși și despre rolul lor de părinți. Mamele își doresc mai mult decât orice ca puii lor să fie sănătoși și voioși! Dar să știi, mami, că biberoanele și suzetele s-au inventat special pentru momentele în care bebelușii să poată fi hrăniți ori de altcineva, ori de mămica lor, care nu mai poate sau nu mai vrea să hrănească bebele la sân, din motivele ei, personale. Poate mămica lui e prea obosită sau poate suferă temporar de o afecțiune care o împiedică să alăpteze, sau poate trebuie să plece la serviciu sau să facă o călătorie mai lungă. Este în regulă pentru tine, mami, să treci printr-o asemenea situație. Toate trecem, nimeni nu e perfect, fiecare mamă are dreptul să aleagă pentru ea și bebe. Dacă bebele crește, ia în greutate, doarme bine, e fericit și râde, înseamnă că ai făcut ceea ce trebuie. Suzeta vine și pleacă la un moment dat, atât să știi. Nu va fi o relație pe viață. La fel și biberoanele. Dar dacă ai nevoie de ele în primele luni de viață, nu ezita să le folosești și alege-le pe cele din materiale de calitate, fără BPA sau suzete de silicon ortodontice. 

℗ Fetele mele au fost și ele bebeluși, iar eu am fost o mamă cu multe frici, ca și voi. Mai mult, m-am lăsat presată de comunitatea de mame, care m-au acuzat prima oară că aleg să dau și lapte formulă bebelușului, deși alăptam, fără să știe că aveam indicație de la medic în acest sens, căci bebe avea reflux și deci nevoie de un lapte special. A 2-a oară, am alăptat prea puțin și deci am trecut la biberon mai repede de 6 luni. Ambele mele fete s-au bucurat de suzetă, până la 2 ani și ceva. Suzeta le-a calmat durerile de dinți sau de burtică, le-a adus somnul mai lin și au (re)introdus liniștea și pacea în casă.

Astăzi, prietenii mei de la Nuk, cei care mi-au alinat primii mei pași de mamă, au lansat tetinele inovatoare pentru bebeluși – NUK Nature Sense, care oferă bebelușului o experiență cât mai naturală a hrănirii, cu o tetină care imită mamelonul mamei. Este o gamă ce vine în completarea ideii de alaptare și este recomandată pentru momentele când mama nu este acasă sau nu este disponibilă, din motive personale, iar copilul poate fi hrănit cu laptele matern prin intermediul biberoanelor cu astfel de tetine.  

mami, ai dreptul la pauză

Biberonul NUK Nature Sense este fabricat din polipropilenă de calitate, fără BPA și foarte rezistentă. Datorită gâtului extralarg al biberonului, acesta poate fi umplut și curățat foarte ușor. Biberonul poate fi folosit fie în situația în care mamele vor să înlocuiască alăptarea la sân cu hrănirea cu biberonul, fie pentru că vor să-l obișnuiască pe bebeluș să bea cu biberonul. Tetină extra largă și flexibilă permite bebelușului să sugă în mod natural, în timp ce ventilul inovator anticolici îl lasă pe bebe să bea lapte ca și cum ar suge de la sânul mamei, fără nicio pauză și ajută la prevenirea înghițirii aerului.

Suzetă din silicon NUK Genius “My First NUK” 

Forma suzetei se potrivește perfect cu maxilarul, fiind modelată după mamelonul mamei atunci când alăptează și reduce riscul apariției problemelor dentare. Vârful extramoale este foarte flexibil și se adaptează în gură bebelușului într-un mod similar cu mamelonul. 

CONCURS 

Am pentru voi 10 Seturi NUK Nature Sense. Fiecare dintre ele este compus din: 2 x biberoane NUK Nature Sense, 1 x suzetă Genius din silicon, 1 x capac transparent pentru suzetă, 0-6 luni.  

Nuk Nature SenseDeci 10 mămici vor putea câștiga aceste 10 seturi, după care să le folosească și să ne trimită și nouă vești despre experiență lor cu gamă NUK Nature Sense.

Ce trebuie să faceți? 

Să scrieți în comentariu la acest articol despre cum reușiți să aveți parte de momente de liniște/pauze în fiecare zi, oricât de mici ar fi ele. Pe scurt, cum practicați acasă un moment #MamaTimeOut, așa încât să va mențineți o stare de liniște și de bine.  

Perioada de desfășurare a concursului este de 7 zile calendaristice: 30 iulie-6 august. Concursul se încheie în data de 6 august, la ora 23:00. 

REGULAMENT:

 • Se pot înscrie la concurs doar femei de pe teritoriul României, majore;
 • Concursul se anunță pe Facebook o singură dată și pe blog și se desfășoară online, pe blogul florinabadea.ro;
 • Se consideră înscrise doar persoanele care intră pe pagina blogului și lasă acolo comentariul, conform condițiilor de participare;
 • Concursul se desfășoară sub prevederile prezentului regulament, care este obligatoriu pentru toți participanții. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica prezentul regulament sau de a modifica perioada concursului pe perioada derulării acestuia, dar nu înainte de a anunța publicul;
 • Pentru aducerea la cunoștința publicului a concursului, Regulamentul este disponibil în mod gratuit și este afișat pe florinabadea.ro – blog de viață sănătoasă;
 • Orice participant se poate înscrie o singură dată;
 • Câștigătorii vor fi desemnați cu ajutorul Pick give away winner;
 • Câștigătorii vor fi anunțați printr-un later edit la postarea de pe blog și pe emailul pe care l-au furnizat la momentul comentariului de pe blog, în măsura în care au lăsat o adresă de email validă; dacă un câștigător nu revendică premiul în termen de maximum 10 zile de la primirea emailului din partea organizatorului, va fi efectuată o nouă extragere. Câștigătorii vor trimite un act de identitate valid scanat pe email, pentru a putea primi premiul;
 • Premiile vor fi expediate de către NUK România fiecărui câștigător, la adresa pe care acesta o menționează;
 • Câștigătorul nu va putea solicita schimbarea premiului în niciun fel;
 • Organizatorul nu va fi făcut responsabil pentru imposibilitatea unui câștigător de a intra în posesia premiului. Reclamațiile referitoare la premiile câștigate, ulterioare expedierii acestora, nu vor fi responsabilitatea organizatorului;
 • Orice litigiu între organizator și participanții la concurs se va rezolva pe cale amiabilă.

Succes, mămici!

Later edit:

Cele 10 mămici câștigătoare ale premiilor de la Nuk sunt:

 • Doina Alexandru;
 • Diana Sfatolea;
 • Tina Pisalita;
 • Marina;
 • Andra V;
 • Agavriloaie Sorina Nicoleta;
 • Ana-Maria Bucuroiu;
 • Claudia Groza Lazar;
 • Maria Violeta;
 • Nicoleta Lazar.

Veți primi de la organizatori un email și vă rog să răspundeți pentru confirmare și pentru a intra în posesia premiului, conform regulamentului de mai sus.

Felicitări, mămici!

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteti da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!

Sursa foto: aici