Masa în oraș – ce mănânc în timpul unei zile de lucru

masa în oraș

Acest articol e dedicat mamei, care trăiește și acum cu ideea că eu nu mănânc, de aia mă mențin așa bine. 🙂 Te pup, mama, ia să vezi cum stau lucrurile, de fapt! Sunt zile din viața mea când îmi petrec toată ziua în oraș. Adică de la 9 și ceva dimineața, până după amiaza la 5-6. Pentru o persoană care nu e angajată la altcineva, e destul de normal. Motivele sunt diverse: de la întâlniri, proiecte, prospecții de locuri pentru proiecte proprii sau doar o zi doar pentru mine în care am nevoie de liniște pentru a mă concentra și a lucra. Am mai discutat despre asta, când povesteam că biroul trebuie scos din casă, dacă ești freelancer/soloprenor/antreprenor. Am scris acolo și motivele. Sigur că nu e o zi simplă și presupune niște costuri, dar fiecare își asumă viața pe care o duce, nu-i așa? Cele mai comune costuri pe care le plătești în aceste situații sunt cele cu parcarea (dacă folosești zilnic mașina – cazul meu) și consumațiile din locurile unde mergi. La mine 2 lucruri sunt certe: parcarea e musai, pentru că nu am cum să circul fără mașină, având în vedere locul unde stau. Și al doilea e legat de mâncare: niciodată, dar niciodată, nu renunț la mâncare în timpul zilei. Și nu, nu funcționez pe bază de covrigi. Așa, mama, trage aer în piept și citește cu relaxare cele ce urmează.

Prânzul – acea masă pe care nu o sar niciodată

Sigur că nicio zi nu seamănă cu alta, pentru că nu am același program în fiecare zi. Prin urmare, sunt în locuri diferite zilnic și fac lucruri diferite. Dar pentru că 95% din timp pot să îmi așez ziua așa cum îmi doresc, am grijă să nu ocup cu ceva momentul prânzului. Am acest ritual cu masa de prânz la ora 13 de foarte mulți ani. Prin urmare, ceasul meu din stomac ticăie la 1 și nu am control asupra lui. Dacă altceva se interpune între mine și mâncare, acel ceva nu câștigă deloc. Pentru că încep să mă gândesc doar la prânzul meu care îmi va da energie și liniște, în același timp.

Organizare, organizare, organizare

Nu aștept să mă trezesc, ca să mă gândesc ce voi mânca azi. Mă ocup de plan cu o zi înainte și îl integrez în programul de lucru, cum spuneam. Inspectez și frigiderul, așa încât să văd ce îmi pot lua la pachet.

Pentru că merg mereu cu mașina, acolo e un adevărat depozit de papa bun. 🙂 Mai exact, păstrez în mașină ce se poate păstra: bax de apă la 0,5 l (știți că apa în oraș costă de la 5 lei la 12 lei/litru??). Gustări – de la fructe (mere, mandarine, portocale, pere), la ceva legume deja curățate, iaurt/sana/kefir (iarna sunt mai ușor de păstrat, vara nu fac asta), punguțe de semințe și fructe uscate (le pregătesc eu de acasă sau cumpăr din supermarket), variante de crackers integrali și fără sare prea multă.

Nu mă feresc de caserole, de ce să mint? Unora li se pare sub demnitatea lor să își ia pachet, mie nu. Acolo e cea mai safe și gustoasă mâncare, pentru mine. Cele mai purtate caserole în timpul zilei sunt cele cu: salată, paste, cous cous, orez, friptură cu legume, frigărui, chifteluțe (fără usturoi…prea mult), lipii cu diferite umpluturi apetisante, care să nu lase zeamă. Aveam colegi care îmi spuneau ”miss caserolă”, deci mi s-a dus deja vestea.

Cafea nu îmi mai au demult la mine, că m-am lăsat prinsă în capcana cafelelor din cafenele atrăgătoare, cu atmosferă care te inspiră. Iar noi, ăștia care lucrăm pe cont propriu, din asta trăim, din inspirație, creativitate și multă multă organizare. Pe care, de ce să nu recunosc, cafeaua mi-o oferă mie.

Ce mănânc la micul dejun în oraș și unde

Mai jos este ou făcut la cuptor cu legume picante, un fel de zacuscă de casă, cu ceva ierburi aromatice. Mmm, se servește cald și e o minune de dimineață, pe mine mă energizează teribil. E un mic dejun de servit la Ana Baking, o cafenea prietenoasă unde poposesc adesea.

masa în oraș

Unul dintre sendvișurile cele mai delicioase posibil este cel cu legume și somn, pe pâine integrală. Mai jos este însoțit de o salată și este în meniu la M60.

masa în oraș

Iaurtul cu fructe și granola este și el potrivit pentru dimineți de vară și nu numai. Tot la M60 am servit varianta din foto.

masa în oraș

Humusul de năut pe pâine poate fi o altă variantă sănătoasă de mic dejun. Aici aș fi simțit nevoia de o sălățică sau ceva legume, dar nu mai erau în oferta zilei. Tot la Ana Baking.

masa în oraș

Ca să înțeleagă autorul, lângă cafeaua de mai jos este un wrap vegan. Adică lipie cu humus și legume, delicioasă și sățioasă. Tot la Ana, dar altă locație, nu cea în care merg de obicei.

masa în oraș

Aici eram pe traseu într-un info trip, iar oprirea a fost la Rompetrol, în cafeneaua lor. Foarte bune sendvișurile, sunt și ele o opțiune pentru cei care călătoresc și nu se organizează de acasă cu pachet.

masa în oraș

Aici este un sedviș cu friptură de curcan și ardei, pe felii de pâine cu semințe și unse cu Almette, varianta cu smântână (nu are aditivi).

masa în oraș

Omleta japoneză făcută acasă de noi și luată pe drum. Am scris în articolul despre variante de mic dejun despre ea.

masa în oraș

Porridge-ul cu ovăz e altă variantă sățioasă și sănătoasă de mic dejun. Aici e home made și deasupra are nucă pisată.

masa în oraș

Sendvișul cu avocado și țelină de la Bite este atât de delicios, încât vrei să răpești bucătarul! 🙂

masa în oraș

La Suento am avut una dintre cele mai faine experiențe la masă. Așa a arătat micul dejun servit la întâlnirea mea. Pâinea prăjită cu legume, brânză și somon a avut cel mai bun gust al zilei!

masa în oraș

La Simbio am servit acest burger cu vită, fără felia de chiflă de sus. Ceapa caramelizată i-a dat un super gust, dar și faptul că era plin ochi de salată.

masa în oraș

Salata simplă de curcan este o opțiune și pentru micul dejun. Tot la Ana Baking.

masa în oraș

Ce mânânc la prânz în oraș

Tagliatelele sunt preferatele mele. Aici sunt la Trattoria Bongiorno, de la Victoriei, în varianta cu fructe de mare.

masa în oraș

Ouăle poșate pot fi mâncate și la prânz, alături de o salată mare cu haloumi și legume la grătar. Vis pentru stomac și papilele digestive.

masa în oraș

Pește cu mămăligă! Yes, iubim mămăliga, dacă e vorba doar de o lingură, știți, da?

masa în oraș

Mmm, iepure la cuptor cu piure și salată de murături. Așa ceva de bun…..mai rar. La Casa Kraus.

masa în oraș

Supa de tăieței e mereu o alinare pentru suflet. Caldă. Comfort food. 🙂 La Casa Kraus.

masa în oraș

La Boutique du Pain – meniu de prâns campus din supă cremă de roșii și pui la grătar cu broccoli.

masa în oraș

Tot la Bite, sendviș cu pesto, avocado și brânză. Curcubeu pe cerul gurii!

masa în oraș

Din când în când, mai mănânc și pizza. Aici, am adus salata lângă câteva feliuțe cu blat subțire și crocant. La Gargantua Kiseleff.

masa în oraș

Mâncare libaneză, aromată și gustoasă!

masa în oraș

La fel, după cum se vede. Aici la Biutiful by the Lake.

masa în oraș

Paste carbonara. Dar nu mai știu unde le-am servit, să zic drept.

masa în oraș

La Frudisiac, salată cu somon, avocado, quinoua, ruccola, sparanghel și ce mai vedeți pe acolo. Mi-nu-na-tă!

masa în oraș

Quinoa cu legume, luată la pachet, într-o zi când am lucrat din Seneca Anticafe.

masa în oraș

La Grano, o salată de post, cu ce se vede în ea. Cuvintele sunt de prisos.

masa în oraș

Pastele cu roșii și parmezan, tot la Grano.

masa în oraș

Platouașul cu de toate, la Gargantua Kiselef.

masa în oraș

masa în oraș

Penele astea nu mai știu unde le-am servit, pardon hăpăit. 🙂

masa în oraș

La Alouette, un prânz atât de clasic.

masa în oraș

La Rawdia, un fel de lipie cu legume, dar așa ceva garantat nu ați mai mâncat.

masa în oraș

Lipiile mele făcute acasă, cu somon afumat și salată verde, unse cu cremă de brânză.

masa în oraș

Salată tipic grecească.

masa în oraș

Salată cu de toate, jur că nu mai știu unde am mâncat-o. 🙁

masa în oraș

La Starbucks, legume cu pui și cous cous.

masa în oraș

Într-un restaurant tailandez, nu mai știu numele, undeva la Unirea. Cea mai bună supă de vită!

masa în oraș

Tot la Alouette, penneeeee.

masa în oraș

Ciorba e o super variantă de prânz, tot la Alouette.

masa în oraș

Salată cu nuci și pere, la Gargantua Kiseleff.

masa în oraș

Acum, că s-a liniștit mama, doar câteva vorbe mai zic și plec la masă.

Cina o iau mereu acasă, cu ai mei

Luăm mereu masa de seară împreună, acasă, de cele mai multe ori. Pentru că mâncarea seara, acasă la noi, îmbrăcați informal, e cea mai gustoasă. Plus că e însoțită de zgomote specifice de copilărime. 🙂

Proiectul Turul restaurantelor

Pentru a urmări pe unde mai mănânc și ce gusturi mai testez, vă invit AICI, să vedeți tot proiectul.

Voi ce mai mâncați în oraș și pe unde? 

Sursa foto: arhiva personală

 

Related posts

Comentarii ( 2 )

  • Simona

    Ce de idei grozave in articolul asta. O sa adaug multe chestii in meniul ala saptamanal.

    • Florina Badea

      Aaaa, tu la asta te refereai? Da, poate fi și el, dar sunt multe idei si in cel cu Meniul saptamanal – cea mai buna strategie in bucatarie si in Meniul saptamanal – editia 1 si editia 2, plus in Food for Brain: https://www.florinabadea.ro/food-brain/.
      Daca mai ai nevoie si de alte sfaturi, sunt aici, vecina cu tine! 🙂 Poate si gatim ceva impreuna o data..

Publică un comentariu