Meniul săptămânal – ediția a 2-a

Voi ce mâncați săptămâna următoare, v-ați gândit? În mod ideal, ar trebui să vă planificați de vinerea, ca să aveți vreme să faceți lista de cumpărături și să puteți târgui ingredientele pentru ceea ce vreți să gătiți. Anul trecut am început proiectul ”Meniul săptămânal”, dar nu l-am dus până la capăt. M-ați tras de mânecă, așa că am revenit la 1 an distanță și vă promit că mă țin de el. Pentru voi, dar și pentru mine. Așa ne putem organiza împreună și ne inspirăm unii pe alții. Dacă citiți pentru prima oară despre acest subiect, să intrați și aici, ca să aflați de ce e meniul săptămânal cea mai bună strategie în bucătărie.

Deci, ce mâncăm săptămâna viitoare?

Iată câteva idei, pe zile, cu tot cu gustări:

LUNI

Mic dejun: omletă cu legume și ciuperci, pâine integrală cu semințe și unt

Gustare: 1 mână semințe de dovleac

Prânz: humus, salată tabouleh, brânză de capră și lipie.

Gustare: 1 mango

Cină: supă de dovleac – rețeta aici

MARȚI

Mic dejun: salată Caesar, cu pui, crutoane (făcute în casă) și parmezan

Gustare 1: iaurt de băut și 1/2 – 1 pară

Prânz: friptură de mușchi de porc/vită cu salată de sfeclă roșie și hrean

Gustare 2: 1 portocală

Cină: supă cremă de legume, cu iaurt grecesc și crutoane făcute în casă

MIERCURI

Mic dejun: 2 ouă poșate, pâine integrală, salată de rucola, cu avocado și cherry – rețeta aici

Gustare 1: smoothie din 1 iaurt, fructe de pădure congelate și o mână de mix de semințe

Prânz: frigărui din piept de pui cu legume, salată de morcovi cu țelină, măr și iaurt

Gustare 2: brânzică perluțe cu ierburi aromatice, după preferință

Cină: păstrăv la grătar cu broccoli la abur sau saute, cartofi copti sau fierți (după preferințe)

JOI

Mic dejun: orez cu lapte, scorțisoară și lămâie rasă

Gustare 1: 2-3 bomboane de casă, din fructe – rețeta aici

Prânz: Tagliatelli cu ardei roșu și verde și cubulețe de pui, sos simplu cu ulei măsline

Gustare 2: 1 grapefruit

Cină: somon pe tigaie, în grăsime proprie, cu capere și lămâie, alături de mujdei de usturoi de casă cu ierburi aromatice preferate, legume mexicane.

VINERI

Mic dejun: salată de vinete pe pâine neagră, cu roșii și brânză de capră

Gustare 1: iaurt cu fructe de pădure congelate

Prânz: borș de legume, plăcintă cu brânză sărată

Gustare 2: 1 pumn de migdale hidratate

Cină: știucă conservă (gătită la cuptor, în vas de sticlă, cu ceapă, ulei și condimente), cu orez natur

SÂMBĂTĂ

Mic dejun: zacuscă pe pâine cu semințe și șuncă de casă – rețeta aici

Gustare 1: dovleac copt

Prânz: borș de pește cu mămăligă

Gustare 2: 2 mandarine

Cină: musaca de vinete și vită – rețeta aici

DUMINICĂ

Mic dejun: iaurt de casă – rețeta aici, cu mix de semințe și fulgi de ovăz, bucăți de ananas proaspăt (pot fi consumate ca atare sau într-un smoothie).

Gustare 1: 1 rodie

Prânz: pizza de casă cu rucolla și prosciutto

Gustare 2: Kefir sau Sana

Cină: salată de ton cu porumb, ceapă și salată verde, lămâie; lipie de casă.

Meniul săptămânal – în loc de concluzie

E cu mult pește meniul săptămânal, cred că ați observat, da? 🙂

Cu privire la ciorbe, am luat în considerare că preparati cantități mici, ca să nu vă plictisiți sau pentru că aveți nevoie pentru piticii mofturoși sau care nu mănâncă 2 zile la rând aceeași mâncare.

De asemenea, acesta este un meniu pentru oameni care sunt dispuși să mănânce variat și să implice și buget în mesele lor diversificate. Vă voi propune și meniuri mai puțin variate, pentru comparație.

Daca vreti sa aflati mai multe despre alimentatie sanatoasa si echilibrata, va puteti inscrie in proiectul Mama Meet Up: https://www.florinabadea.ro/mama-meet-up-am-deschis-inscrierile/, pcare incepe pe 23 si respectiv 25 ianuarie.

EVENIMENT MENIUL SAPTAMANAL – 3 APRILIE

Pe 3 aprilie, va astept la evenimentul cu acelasi nume. Mai sunt cateva locuri, scrieti-mi la adresa consultanta@florinabadea.ro. Repejor, caci locurile se dau ca painea calda! 🙂

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viață sănătoasă, puteți da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!

Sursa foto: arhiva personală

Related posts

Comentarii ( 5 )

  • Enache Mihaela

    Ai putea sa ne ajuți si cu o varinata de meniu cu miercurea si vinerea post?

    • Florina Badea

      Da, urmează. 🙂

  • Pingback:Meniul saptamanal - cea mai buna strategie in bucatarie

  • Mircea

    Dar meniuri săptămânale cu legume și ingrediente românești și nu ”snobisme” … se poate ? Mi se par S.F. astfel de meniuri pentru că nu se găsesc peste tot nici măcar denumirile … d-apoi să mai fugi după ele.

    • Florina Badea

      Pf, ce să facem, la noi doar SF-uri. 🙂 🙂 🙂

Publică un comentariu