Niciun loc nu e ca acasă și niciun loc din casă nu e ca bucătăria. Pentru că e locul cel mai cald și călduros de acasă și pentru că aici facem mereu câte o grozăvenie, de care ne bucurăm cu toții.

bucătăria mea

bucătăria mea

Am prins drag de bucătărie din vremea copilăriei. Nu numai pentru mâncare, ci pentru că, după masă, oamenii mari rămâneau mereu acolo la ceva special. În timp ce noi, copiii, o zbugheam mereu pe ușă la lecții, la televizor sau la joacă, adulții mai prelungeau nițel plăcerea mesei. Un desert fin, o cafea aburindă, un ceai sau un vin. Vara putea fi limonadă sau socată. Și neapărat vorbă, multă vorbă. ”Oare ce vorbesc atât??” – mă miram eu de plăcerea lor. ”De ce ai vrea să stai printre resturi de mâncare, între farfurii murdare și în miros de ciorbă?” – gândeam atunci.

bucătăria mea

Cu timpul, am înțeles (lucky me) că se creează o relație specială între oameni și bucătăria lor. Pentru că bucătăria nu are doar funcția ei de bază, aceea de a adăposti hrana, a o prepara și a o depozita. Mâncarea ne aduce împreună, ne bucură stomacul și ne încălzește inimile. Bucuria unei mese pregătite și servite apoi împreună, e mai presus decât orice moment al zilei. Pentru că suntem împreună și suntem acasă, ceea ce pentru noi înseamnă tot.

bucătăria mea

În fostele noastre locuințe, am suferit că nu avem bucătărie mare, luminoasă și care să ne dea sentimentul acela de spațiu aerisit. Visam să avem loc de stat la masă cu toții. Dar, mai ales, să fie loc pentru toată recuzita și să nu mai respirăm senzația de sufocare, cauzată de toate obiectele așezate la vedere.

bucătăria mea

bucătăria mea

bucătăria mea

Bucătăria pe care am gândit-o acum a fost fix pe aceste nevoi: stil minimalist, iar recuzita este ascunsă, în mare parte. Am gândit-o așa cum se vede în poze. Este locul în care ne bucurăm de o limonadă, de o cafea bună și de o vorbă tihnită, într-o seară târzie sau într-o dimineață devreme. Locul unde stăm la povești și fiecare obiect spune o poveste.

bucătăria mea

bucătăria mea

bucătăria mea

bucătăria mea

Serialul Operațiunea Casa nouă este un proiect susținut de BeanZ cafe, despre care v-am povestit aici. Din decembrie mă bucur de o cafea aromată de la fermieri, la o simplă apăsare de buton, acasă la mine.

bucătăria mea

bucătăria mea

Puteți citi despre tot proiectul aici: episodul 1, 2 și 3.

bucătăria mea

bucătăria mea

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile de pe blogul de viata sănătoasă, puteți da LIKE paginii de Facebook sau vă puteți abona la Newsletter!

Sursa foto: arhiva personală