Viziunea mea despre nutriție

nutritie-florina-badea
nutritie

Nu sunt vegană, nici raw vegană, nici vegetariană și nimeni din familia mea nu este. Îmi place mâncarea, sunt pofticioasă. Îmi plac deserturile, testez gusturi și arome, îmi place mirosul mâncării (nu în haine și nici în păr). Îmi place carnea, mai ales cea de porc. Am ținut posturi lungi, însă am încercat și perioade de detoxifiere (în care nu mai cred astăzi). Îmi plac fructele și legumele, mirosul lor și felul cum mă simt după ce le consum. În casa noastră nu există sucuri de niciun fel. Bem apă, cafea, ceai, lapte – din când în când – și alcool, cu diferite ocazii. Oferim însă musafirilor smootie-uri sau limănadă – făcute de noi. Nu fumăm, nu am fumat niciodată, nu mergem în locuri în care se fumează și nu suntem de acord cu fumatul în casă, mai ales în casele cu copii. În acest scurt articol, vă descriu viziunea mea despre nutriție.

Credem în moderație și în controlul porțiilor. Alimentele devin periculoase când sunt consumate fără măsură. Mi-am dat seama că, odată cu trecerea timpului, nu mai putem mânca aceleași cantități de mâncare. Mai ales dacă nu ardem în niciun fel energia pe care o primim din alimente. Dacă vrem să slăbim, nu ar trebui să ne simțim stomacul plin niciodată. Nu cred în diete minune! ”Nutriție” e un cuvând pretențios, știu. Oamenii mănâncă mâncare, nu nutrienți.

Dar motivul pentru care ne hrănim este acela de a ne menține corpul sănătos și puternic. Un corp sănătos va ajuta și mintea să fie fericită. Și invers. Ca să ne menținem corpul sănătos, trebuie să avem grijă de greutatea noastră. O greutate optimă se atinge consumând alimente de calitate, în cantități moderate. Alimentele de calitate ne vor ajuta să îi oferim și creierului energia de care are nevoie pentru a-și îndeplini un rol de care să ne bucurăm zilnic – vioiciune, concentrare maximă și claritate.

Gătim acasă și ne bucurăm de alimente cât mai naturale, din oferta pe care o avem pe piață. Este cu adevărat spectaculos cum reușește o alimentație sănătoasă, curată, să ne facă să ne simțim: plini de energie și vitalitate! Alimentația este combustibilul corpului și al minții noastre. Evităm mâncarea procesată cât putem de mult: fără mezeluri și derivate, fără dulciuri procesate, fără sucuri ambalate, fără produse semipreparate. Pentru că sunt pline de chimicale și aditivi, care transformă acele produse în non – alimente. Valoarea lor nutritivă este zero, nu vor avea nicio contribuție pozitivă odată ajunse în corpul nostru. Dimpotrivă, vor alimenta starea de rău din prezent și vor genera boli în viitor – diabet, boli cardiovasculare etc. Cam acestea sunt cele mai importante informații despre nutriție. Nu-i așa că nu e greu?

Acest mod de a ne hrăni ne-a ajutat în ceea ce privește relația copiilor noștri cu mâncarea. Nu a fost nevoie să gătim separat pentru ei, pentru că mâncăm împreună aceleași feluri de mâncare. Nu a fost nevoie să insistăm în ceea ce privește legumele și fructele, pentru că noi consumam legume și fructe în casă și în afara casei. Tot ceea ce mâncăm noi mănâncă și ei.

Mâncarea poate fi energie și hrană adevărată sau poate deveni dușman, dacă nu este preparată și consumată simplu și corect. Depinde de noi și de ceea ce alegem! Alegeți sănătatea și simplitatea, așa vă îndemn!

Dacă vreți să vă lăsați antrenați de mine, AICI sunt toate serviciile mele din categoria NUTRIȚIE.