Viziunea mea despre viață sănătoasă

florina-badea-viata-sanatoasa

Cred în starea de bine pe care ne-o aduce familia și ne-o oferă prietenii. Un stil de viață sănătos este unul în care ne bucurăm deopotrivă de mâncare, de mișcare în aer liber, de călătorii, de relații pline de conținut și de calitate, de relații civilizate și pline de bunătate, compasiune și generozitate cu oamenii, în general. Acasă, valorizăm educația și toate instrumentele prin care putem să o accesăm – cărți, cursuri, conferințe, seminarii, întâlniri cu oameni din diferite domenii. Atât eu, cât și soțul meu, suntem conectați la multe medii și ne bucurăm zilnic de oameni mai noi sau mai vechi pe care îi cunoaștem. O viață sănătoasă este, pentru noi, o viață echilibrată și cu sens.

Cred că noi, oamenii, nu suntem perfecți și greșim zilnic. Dacă însă 80% din timpul nostru trăim în acord cu noi și principiile noastre de viață, alimentare și nu numai, ne putem permite un procent de 20% excepții. Aici intră toate acele ocazii pe care nu le putem refuza, pentru că suntem invitați undeva sau pentru că avem o poftă din când în când, ca urmare a unei căderi emoționale. Totul ar trebui să fie asumat, fără sentimente de vinovăție. Cred că ne provocăm singuri multe boli, din cauza mâncării pe care o consumăm și a stilului de viață pe care îl îmbrățișăm. Cred că trăim complicat, gândim complicat și mâncăm complicat. De aceea, ne îmbolnăvim de boli complicate, de care ne căutăm la medici timp îndelungat. Cred că ne-ar prinde bine să ne cercetăm întâi sufletul și să vedem nivelul de armonie de acolo. Dacă notele sunt discordante și sună strident sau vlăguit, să începem schimbările din această zonă. Mâncarea consumată nu are nicio valoare într-un corp cu sufletul peticit. Să vă spun mai multe despre viață sănătoasă, în viziunea mea?

Cred că una dintre cheile de care avem nevoie pentru a trăi o viață fericită este aceea de a ne hrăni cât mai natural și mai neprocesat. Alimente pe care să le putem denumi ușor, care nu au nevoie de reclamă multă și care nu au fost produse în fabrică. Nu ne putem hrăni cu fast food, mâncare semipreparata și sucuri ambalate și să fim în formă maximă. La nivel mondial, dar și în România, trăim o adevărat epidemie de obezitate. Mai trist este că obezitatea infantilă este și ea în creștere. Schimbarea modului în care oamenii mănâncă începe cu educația, așa că, dacă eu pot arată oamenilor ce bine și simplu este să trăiești și să mănânci sănătos, cât de ușor ajungi să te simți după ce alegi calea unui trai echilibrat din toate punctele de vedere, voi simți că îmi îndeplinesc misiunea pentru care am deschis acest blog și pentru care m-am format ca Health Coach și tehnician nutriționist.

Să trăiești sănătos nu este nici scump și nici greu. Nu este nici restrictiv și nu înseamnă că trebuie să ne simțim pedepsiți. Este o alegere! Iar în orice alegere este o asumare. Mâncarea și mișcarea, în primul rând, trebuie să fie plăcute și surse de bine și amuzament, nicidecum surse de stres și de efecte negative în viața noastră.

Promiteți-vă că veți încerca măcar, cu pași simpli și mărunți! Vă sunt alături în această călătorie, pentru viață sănătoasă, cu adevărat!

Scrieți-mi, dacă aveți nevoie de mine, la adresa: consultanta@florinabadea.ro!

AICI este viziunea mea despre nutriție.